Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
05.10.2010 - Cariere fără frontiere
ED Targoviste

        Ediţia 2010 a Zilelor europene ale locurilor de muncă va avea loc în prima jumătate a lunii octombrie - târguri, seminarii şi ateliere, o ocazie unică pentru angajatorii şi potenţialii angajaţi de pe întreg teritoriul UE.
        Ca în fiecare an, şi în această toamnă vor fi organizate Zilele europene ale locurilor de muncă. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (de la elevi care au abandonat studiile, până la absolvenţi de studii universitare şi lucrători experimentaţi) vor putea întâlni potenţiali angajatori în cadrul celor peste 500 de evenimente organizate în toată Europa pe tema "locuri de muncă şi mobilitate profesională în UE".

        Piaţa europeană a locurilor de muncă arată primele semne de redresare de la începutul anului - din februarie, rata şomajului a rămas neschimbată la valoarea de 9,6%, ceea ce pare să indice o stabilizare a situaţiei.
Totuşi, o comparaţie cu cifrele înregistrate în iulie 2009 (9,1%) şi în iulie 2008 (6,7%) arată că efectele crizei economice marchează în continuare piaţa locurilor de muncă.

        Deşi piaţa muncii este deschisă la nivelul UE, prea puţini europeni aflaţi în căutarea unei soluţii pentru a ieşi din criză şi din şomaj îşi îndreaptă privirea dincolo de graniţele naţionale. Zilele europene ale locurilor de muncă 2010 le pot veni în ajutor. Aflat la a patra ediţie, evenimentul se desfăşoară în peste 200 de oraşe din Europa şi prezintă oportunităţile pe care le oferă mobilitatea profesională în Europa.

        Târgurile locurilor de muncă le permit firmelor să-şi găsească angajaţii cu calificările corespunzătoare, în cadrul unor interviuri organizate pe loc. La rândul lor, candidaţii care trec cu succes de interviu pot obţine imediat slujba ideală.
Conferinţele, sesiunile de informare şi târgurile locurilor de muncă sunt organizate în colaborare cu EURES, o reţea europeană a oficiilor de ocupare a forţei de muncă care numără peste 750 de membri.

        Unul dintre evenimentele centrale din cadrul Zilelor europene ale locurilor de muncă este Job Day Europe, găzduit de

        Comisia Europeană în sediul său central, clădirea Berlaymont, la data de 2 octombrie, între orele 10.00-17.00. Cu această ocazie, în jur de 40 de angajatori vor fi prezenţi cu numeroase oferte de muncă.
        În plus, candidaţii pot participa la conferinţe şi ateliere de lucru pentru a afla totul despre căutarea unui loc de muncă în afara ţării şi pentru a primi sfaturi practice cu privire la depunerea candidaturii.
        Dacă vă interesează acest eveniment, puteţi să vă înscrieţi on-line. Intrarea este gratuită. Trebuie doar să aduceţi cel puţin 10 exemplare ale CV-ului dumneavoastră.
Detalii despre politica europeană în materie de ocuparea forţei de muncă

Zilele europene ale locurilor de muncă în regiunea dumneavoastră


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală