Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
29.11.2012 - Organizaţiile nonguvernamentale din judeţul Dâmboviţa s-au reîntâlnit pentru a treia oară
ED Targoviste

Organizaţiile nonguvernamentale din judeţul Dâmboviţa s-au reîntâlnit pentru a treia oară
Târgovişte, 29 noiembrie 2012


Societatea civilă este cea care poate aduce schimbarea în viaţa unei comunităţi. Pentru asta este necesar ca membrii organizaţiilor nonguvernamentale să coopereze, atât între ei, cât şi cu alte instituţii: autorităţi publice şi locale, instituţii de învăţământ, de cultură, agenţi economici şi alţii.

Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte al Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița a dorit să le ofere ocazia de a se reuni şi a pune la cale proiecte, colaborări şi activităţi viitoare. În acest sens, în data de 29 noiembrie, centrul a organizat ce-a de-a treia ediţie a Târgului ONG-urilor din judeţul Dâmboviţa.

Evenimentul s-a desfăşurat în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa şi s-a bucurat de prezenţa unui număr nesperat de mare de participanţi. Noutatea a fost că de această dată, în rândul celor care voiau să prezinte o mică parte din activitatea lor, s-au aflat şi instituţii de învăţământ care au desfăşurat diferite proiecte cu finanţare externă direct sau prin intermediul asociațiilor de părinți. Cu toţii s-au arătat dornici de a-şi promova rezultatele muncii lor, pentru a oferi exemple de bună practică.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadru nonformal, ca atare a debutat cu o piesă de teatru forum pusă în scenă de trupa formată din membrii Asociaţiei Tineri pentru Europa de Mâine, voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte. Aceştia au prezentat o situaţie în care mulţi din cei care au vrut să realizeze proiecte cu finanţare s-au aflat la un moment dat – indiferenţa şi nepăsarea autorităţilor faţă de astfel de iniţiative.

Au urmat prezentări ale organizaţiilor, ocazia potrivită pentru ca publicul să preia idei şi să poată realiza activităţi în parteneriat. În ultima parte a întâlnirii, s-au realizat ateliere de lucru, discuţii și schimburi de experiență din care fiecare să poată desprinde o idee sau mai multe. Astfel, în cadrul a trei astfel de ateliere, reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale au vorbit despre cum pot atrage sprijinul autorităţilor locale, cum pot motiva tinerii să se implice în activităţi de voluntariat şi despre activităţi şi proiecte care se pot realiza în viitor.

Participanţii s-au declarat mulţumiţi de modul în care au decurs lucrurile, spunând că întâlnirea a fost utilă şi binevenită, mai ales pentru că unii au văzut pentru prima oară o piesă de teatru forum. Astfel, echipa EUROPE DIRECT Târgovişte consideră că obiectivele activităţii au fost atinse şi îi invită să participe şi la alte evenimente ale centrului.

Imagini eveniment:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte