Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
04.12.2012 - Adaptarea cererii la oferta de locuri de muncă
ED Targoviste

Serviciul on-line de ocupare a forţei de muncă al UE va fi extins pentru a include şi mai multe posturi vacante şi pentru a veni în sprijinul unui număr şi mai mare de şomeri.

În condiţiile în care în Uniunea Europeană şomajul afectează circa 25 de milioane de persoane, crearea de locuri de muncă este o prioritate a UE. Pentru mulţi cetăţeni, soluţia este căutarea unui loc de muncă în altă ţară din UE, unde posturile disponibile ar putea corespunde nivelului lor de pregătire.
Peste tot în Europa există locuri de muncă disponibile - numărul posturilor neocupate a crescut începând cu jumătatea anului 2009, în special în domenii care se dezvoltă rapid, cum ar fi sectorul IT, telecomunicaţiile sau economia ecologică.

Pentru a răspunde nevoilor actuale, Comisia a propus o strategie care prevede adaptarea reţelei de ocupare a forţei de muncă (EURES) pentru ca aceasta să vină mai uşor în sprijinul angajatorilor şi al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Reţeaua este formată din serviciile publice de ocupare a forţei de muncă şi acoperă în prezent 40% din ofertele disponibile în 31 de ţări europene. În plus, reţeaua găzduieşte o bază de date on-line care include aproximativ 750 000 de CV-uri.

În baza noii strategii, EURES se va extinde pentru a oferi şi mai multe locuri de muncă, prin includerea în reţea a agenţiilor private de ocupare a forţei de muncă. Acestea vor fi acreditate şi supervizate de birourile naţionale create de fiecare ţară participantă.

Datorită noii strategii, EURES îşi va mări capacitatea de a-i ajuta pe tineri să-şi găsească un loc de muncă sau să participe la stagii şi programe de formare.
Site-ul poate fi utilizat gratuit şi, în plus, oferă informaţii despre condiţiile de viaţă şi de muncă din ţările participante - toate acestea în 25 de limbi.

La reţea participă cele 27 de state membre ale UE, alături de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Elveţia.
Site-ul este accesat în fiecare lună de aproximativ 4 milioane de persoane, iar informaţiile pe care le generează conduc anual la ocuparea a circa 50 000 de locuri de muncă.
Pentru informaţii detaliate, consultaţi calendarul sesiunilor de informare EURES din ţara dumneavoastră.

Plan de ocupare a forţei de muncă

Reformarea EURES respectă prevederile agendei pentru noi competenţe şi locuri de muncă, al cărei scop este să crească flexibilitatea pieţelor muncii, să le ofere lucrătorilor competenţele de care au nevoie, să amelioreze condiţiile de lucru şi să creeze locuri de muncă.

Principalul obiectiv pentru anul 2020 este creşterea, până la 75%, a ratei de ocupare a forţei de muncă în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 64 de ani. Acesta este unul dintre elementele-cheie ale strategiei UE privind creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă, Europa 2020.
Reformarea EURES ar urma să se finalizeze până la sfârşitul anului 2013.
Mai multe despre politica europeană în domeniul ocupării forţei de muncă


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală