Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
15.02.2013 - Ziua Îndrăgostiților aduce tinerii iubitori de frumos la EUROPE DIRECT Târgoviște
ED Targoviste

Ziua Îndrăgostiților aduce tinerii iubitori de frumos la EUROPE DIRECT Târgoviște
Târgovişte, 15 februarie 2013


Ziua Sfântului Valentin este o sărbătoare relativ nouă în România. Cu toate acestea, ea are destui adepți  și contestatari. Unii spun că românii ar trebui să celebreze Dragobetele drept ziua dragostei și a prieteniei, alții că dimpotrivă, Sfântul Valentin este patronul îndrăgostiților din întreaga lume.

Pentru a-i mulțumi atât pe cei care sărbătoresc dragostea pe 14 februarie în memoria Sfântului Valentin, cât și pe cei naționaliști, care spun că Dragobetele este ocazia românilor de a  avea o zi dedicată dragostei, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște și, implicit Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița în parteneriat cu Asociația Tineri pentru Europa de Mâine au organizat în ziua de 14 februarie un eveniment special dedicat iubirii și prieteniei.  Acesta a reunit tineri din toate colțurile județului, care au venit să petreacă împreună o după-amiază dedicată lucrurilor cu o valoare inestimabilă, care îi înnobilează pe oameni și îi fac mai buni.

Astfel, tinerii au venit la bibliotecă unde au cântat, au socializat și au participat la diverse jocuri de comunicare și intercunoaștere. De departe, partea cea mai așteptată a fost concursul de Valentine, prin care echipa EUROPE DIRECT și-a desemnat cei mai populari voluntari și care s-a aflat în acest an la cea de-a doua ediție. ”Jurizarea” s-a bazat pe numărul de Valentine (mesaje pe care fiecare dintre participanții la concurs le-a primit din partea colegilor). Activitățile interactive au alternat cu cele artistice: muzică, dans etc. Pentru că a fost joi, tradiția instituită la EUROPE DIRECT Târgoviște a serilor de film nu putea fi întreruptă, așa că evenimentul s-a încheiat cu vizionarea unui film pe măsură: 50 First Dates.

Anul acesta, organizatorii au vrut să reunească Ziua Sfântului Valentin și Dragobetele într-un singur eveniment, la care să participe atât voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște și ai Asociației Tineri pentru Europa de Mâine, cât și tineri din instituții de învățământ din întregul județ. Astfel, sub genericul Din nou, cu dragoste la EUROPE DIRECT Târgoviște, ei au reluat concursul de Valentine, care în 2012 s-a bucurat de un mare succes în rândul voluntarilor și au inclus în program momente artistice susținute de tineri artiști locali și momente în care participanții au putut să interacționeze, cunoscându-se mai bine și descoperind lucrurile pe care le au în comun.

Evenimentul  s-a  desfășurat  în  cadrul  proiectului  Biblioteca  mea  e cea mai COOL-turală, finanțat de Fundația IREX prin programul Biblionet, linia Idei de 15.000+ lei. Dragostea a fost sărbătorită și în bibliotecile partenere din proiect, care au găzduit la rândul lor activități dedicate ei și tinerilor. Echipa organizatoare speră ca tinerii care au venit…cu dragoste la EUROPE DIRECT să fi desprins învățăturile necesare și să rămână la fel de entuziasmați și de iubitori de viață și tot ce e frumos.
Vă așteptăm alături de noi și cu alte ocazii!

Imagini eveniment:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte