Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
05.03.2013 - Liceenii târgovişteni dezbat probleme ale societăţii actuale pe modelul Naţiunilor Unite
ED Targoviste

Societatea actuală se confruntă cu o mulţime de probleme, de la discriminare pe diferite considerente până la crima organizată și genocid. Toate acestea afectează atât dezvoltarea societăţii, cât și viaţa și libertatea oamenilor.

Încă de la sesizarea problemelor, toate forurile democratice au făcut și fac eforturi susţinute pentru a le combate. Una dintre cele mai importante organizaţii care luptă pentru respectarea drepturilor omului și combaterea crimei organizate este Organizaţia Naţiunilor Unite, organizaţie care are nenumărate sedii și filiale în ţări din toată lumea.

Pentru a stimula implicarea tinerilor în viaţa societăţii și a-i face să identifice posibile soluţii la problemele cu care aceasta se confruntă, Asociaţia tinerilor ONU din România a organizat în perioada 2-3 martie 2013 la Târgoviște a doua dezbatere de tip United Nations – Târgoviște Highschool Mini Model United Nations (MiniMUNs). În cadrul ei, tineri din mai multe licee dâmboviţene s-au împărţit în două comitete -  al drepturilor omului și socio-cultural și au dezbătut pe tema abolirii pedepsei cu moartea și a combaterii crimei organizate. Metoda folosită a fost cea de tip formal, care se folosește în cadrul conferinţelor Naţiunilor Unite.

Dezbaterile intense s-au soldat cu adoptarea unei rezoluţii de către fiecare comitet, prin care ”delegaţii”, reprezentând fiecare câte un stat membru ONU, au propus soluţii pentru problemele discutate. Simularea a fost benefică pentru participanţi, întrucât cu toţii și-au dezvoltat abilităţile de negociere, comunicare în echipă și în limba engleză, diplomaţie și capacitatea de a identifica soluţii și a acţiona pentru rezolvarea unei probleme care afectează viaţa tuturor. La sfârșitul dezbaterii, fiecare comitet și-a desemnat cel mai bun delegat, care poate participa la conferinţa naţională Model United Nations care se va desfășura la Palatul Parlamentului în perioada 20-25 martie 2013.

Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște din cadrul Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa, în cadrul căruia organizatorii dezbaterilor, membrii ai Asociaţiei Tinerilor ONU, s-au format activând ca voluntari în urmă cu câţiva ani. Iniţiativa lor este cu atât mai lăudabilă, având în vedere faptul că tinerii au hotărât să împartă cu alţii asemenea lor aflaţi la început de drum experienţa lor profesională și de viaţă și cum i-a ajutat voluntariatul să se dezvolte.
Echipa EUROPE DIRECT mulţumește tuturor pentru implicare și îi așteaptă să li se alăture și cu alte ocazii!

Imagini eveniment:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte