Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
12.03.2013 - Informare europeană și educație nonformală în bibliotecile dâmbovițene

În Anul European al Cetățeanului, este important ca informația europeană să ajungă în toate colțurile țării, indiferent dacă este vorba despre mediul urban sau rural. Toți cetățenii trebuie să afle despre oportunitățile pe care le au. În mediul rural, acolo unde informația ajunge mai greu, bibliotecile sunt o sursă optimă de informare, de aceea personalul lor trebuie instruit permanent în acest domeniu.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a făcut un prim pas spre instruirea bibliotecarilor în domeniul informării europene în data de 11 martie la Biblioteca Comunală Gura Ocniței. Activitatea a reunit bibliotecari din mai multe zone ale județului Dâmbovița și, pe lângă scopul educativ, a avut și rolul de a-i scoate pe cei prezenți din cotidian cu ajutorul educației nonformale. Astfel, după un ice breaker antrenant și câteva jocuri de teambuilding, participanții au fost inițiați în ceea ce presupune scrierea și implementarea unui proiect cu finanțare, cu menționarea exemplelor de bună practică din rândul bibliotecarilor care au desfășurat sau desfășoară în prezent un astfel de proiect.  

Următoarea sesiune a fost dedicată prezentării site-urilor Europa și EUBOOKSHOP.EU, care au nenumărate resurse pentru utilizatorii bibliotecii. Bibliotecarii au fost învățați cum să folosească aceste resurse în folosul lor și al cititorilor. Nu în ultimul rând, spre final, participanții au primit câte un cadou-surpriză din partea organizatorilor, sub deviza Martie aduce un mărțișor pentru fiecare!.
Echipa Centrului EUROPE DIRECT le mulțumește tuturor pentru participare și implicare și vă invită să îi fiți alături și pentru alte acțiuni asemănătoare.

Imagini eveniment:


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte