Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
12.03.2013 - Cooperarea inter-instituțională stimulată prin teatru forum
ED Targoviste

Progresul comunităților mici este susținut în special de cooperarea dintre  autorități și cetățeni. Din cauza că aceasta nu există, inițiativele bune sunt combătute încă de la început, iar societatea stagnează în loc să se dezvolte.

Bibliotecarii sunt unii dintre cei mai importanți oameni dintr-o comună, pentru că sunt responsabili de educarea și responsabilizarea cetățenilor de toate vârstele. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, ei nu găsesc sprijin pentru inițiativele lor.

Pentru a veni în sprijinul lor, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, în parteneriat cu Asociația Tineri pentru Europa de Mâine, desfășoară din data de 26 februarie campania Fii un cetățean european activ și creativ! Aceasta presupune stimularea implicării cetățenilor pentru găsirea unor soluții la problemele comunității lor prin teatru forum, metodă de educație nonformală. Prin ea sunt vizați în special bibliotecarii din bibliotecile publice dâmbovițene.

Astfel, în miercuri, 13 martie 2013, începând cu ora 12.00, la sediul Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, trupa de teatru forum a Asociației Tineri pentru Europa de Mâine va susține cea de-a doua reprezentație a piesei Și eu vreau să scriu proecte cu finanțare!, având drept temă problemele cu care se confruntă un bibliotecar atunci când încearcă să acceseze și să implementeze un proiect prin care poate schimba în bine viața comunității sale. Activitatea se înscrie în cadrul proiectului Biblioteca mea e cea mai COOL-turală!, finanțat de către Fundația IREX prin programul Biblionet, linia Idei de 15.000+ lei, implementat de către Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița în parteneriat cu 4 biblioteci locale.

Evenimentul este unul dedicat atât formării, cât și informării bibliotecarilor, ei devenind astfel mai pregătiți să facă față tuturor solicitărilor utilizatorilor. În acest sens, specialiști de la APIA le vor prezenta bibliotecarilor cum se realizează o cerere de subvenție în format electronic și alte modalități de accesare a fondurilor europene pentru agricultură destinate locuitorilor din mediul rural.

EUROPE DIRECT Târgoviște și Asociația Tineri pentru Europa de Mâine vă invită pe această cale să le fiți alături miercuri, 13 martie, începând cu ora 10.00, la Biblioteca Județeană Dâmbovița, pentru o activitate interactivă, care îmbină utilul cu plăcutul.

Vă așteptăm să fiți alături de noi!

Politica Agricolă Comună – fonduri europene pentru mediul rural

Participă bibliotecari din judeţul Dâmboviţa câştigători ai proiectului Biblionet – lumea în biblioteca mea.

  • Ora 10.00 – Cuvânt de deschidere, conf. univ. dr. Agnes Terezia ERICH, manager, Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa.
  • Ora 10.10 – Aplicaţia de identificare online a parcelelor agricole – IPA Online. Prezintă: Oana NĂSTASE, consilier APIA - Dâmboviţa şi Roxana Elena BUTUC, consilier principal APIA - Dâmboviţa.     
  • Ora 11.30 – Asociaţia Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România, Filiala Dâmboviţa - probleme organizatorice privind activitatea - Daniela Iordache, Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa.
  • Ora 11.45 –  Vreau să scriu proiecte cu finanţare europeană! prezintă echipa de teatru forum a Asociaţiei  Tineri pentru Europa de Mâine şi voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte din cadrul Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa, îndrumător Mândruţa ANDREESCU, lucrător de tineret.
  • Ora 13.00 –  Închiderea lucrărilor.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte