Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
16.04.2013 - Drepturile cetățenilor europeni, drepturile noastre

Integrarea în Uniunea Europeană a venit, conform unor păreri, prea devreme, atunci când România nu era pregătită. Nici acum, când au trecut 6 ani de când au devenit cetățeni europeni cu acte în regulă, românii nu cunosc drepturile și obligațiile care reies din această calitate.

Pentru a veni în sprijinul lor, Comisia Europeană, prin intermediul Centrelor EUROPE DIRECT, desfășoară în 2013, Anul European al Cetăţeanului, campanii de informare și dezbateri menite să-i determine pe cetățeni să devină activi pentru construirea unei Europe așa cum și-o doresc. În acest sens, EUROPE DIRECT Târgoviște a organizat luni, 15 aprilie 2013, la Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, o dezbatere denumită Care sunt drepturile noastre în calitate de cetățeni europeni și cum ne putem bucura de ele?  Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Facultatea de Drept și Științe Social-Politice a Universității Valahia din Târgoviște, iar participanții la dezbatere au fost studenți din anii II și III. Aceștia au dezbătut pe tema dată, în baza unor lucrări realizate de unii dintre ei și în prezența specialiștilor, echipa EUROPE DIRECT, profesori ai Facultății de Drept și reprezentanți ai societății civile.

Tinerii s-au implicat în dezbatere, exprimând-și punctul de vedere cu privire la cele discutate. Evenimentul deschide campania denumită Cetățenia europeană…nu doar cuvinte, ci drepturi concrete, pe care centrul european o va desfășura în acest an. Sub genericul menționat vor mai avea loc și alte dezbateri la care vor participa elevi din anii terminal de liceu. Ulterior, tinerii vor fi invitați să realizeze și fotografii care exprimă drepturi și obligații ale cetățenilor europeni pe tema …şi cetăţenii români adoptă standardele europene. Cei care se vor implica în toate etapele concursului vor avea șansa să câștige un loc într-o tabără de creație.
EUROPE DIRECT Târgoviște vă invită să-i fiți alături pe toată durata campaniei și să deveniți cetățeni europeni activi!

Imagini eveniment:


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte