Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
29.05.2013 - În vizită la EUROPE DIRECT Târgovişte

29 mai 2013 la EUROPE DIRECT Târgovişte a însemnat vizita unui grup de elevi de la  Colegiul Economic ”Ion Ghica” Târgovişte şi a unei delegaţii de cadre didactice din Ungaria, membri în echipa de proiect ce se derulează în parteneriat cu colegiul mai sus menţionat.  Pentru ca vizita omologilor din ţara vecină să fie cât mai plăcută a fost organizat un City Game. Cum EUROPE DIRECT reprezintă un loc ce trebuie văzut, acesta a făcut parte din punctele de reper de pe harta vizitatorilor.

A fost o experienţă plăcută. Pentru început s-a realizat o prezentare a centrului care a evidenţiat realizările în beneficiul comunităţii pe care o deserveşte sprijinit de echipa de tineri voluntari. Apoi, elevii s-au distrat de minune prin  jocuri nonformale coordonate de Vlăduţ Andreescu, printre care: ”Hai să ne cunoaştem!” (formarea unei reţele, fiecare dintre participanţi descriindu-se pe scurt), ”Tirul de întrebări”(dialog care constă numai în întrebări la care se răspunde tot cu întrebări), ”Discursul”(o persoană povesteşte ceva în funcţie de gesturile unei alte persoane), ”Ritm pentru lucrul în echipă” (crearea unui ritm care să fie reţinut de întreg grupul şi reprodus de toţi în acelaşi timp) şi ”Discursul în limbă străină” (o persoană vorbeşte într-o limbă străină şi o alta improvizează o traducere).

Tinerilor li s-a părut foarte interesant şi mai ales educativ şi creativ şi au promis că se vor implica în activităţile de voluntariat. Materialele informative despre Uniunea Europeană au fost puse la dispoziţie gratuit atât în limba maghiară, cât şi română sau engleză.  


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte