Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
08.06.2013 - Tinerii dâmbovițeni învață despre egalitatea de șanse la locul de muncă și cum pot lucra în alt stat membru UE

Egalitatea de șanse pe piața muncii este ceea ce ne dorim cu toții, dar, din păcate, ea nu este aplicată la fel în toate statele membre UE. Sunt țări unde lucrătorii sunt grav afectați de încălcarea legilor care reglementează egalitatea de șanse.

Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple și cu tinerii români, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a organizat în data de 7 iunie 2013 la Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița cea de-a patra dezbatere din cadrul campaniei Cetățenia europeană…nu doar cuvinte, ci drepturi concrete. De această dată, publicul a fost constituit din liceeni în anii terminali, care urmează fie să studieze mai departe, fie să se încadreze pe piața muncii. Oricum ar fi, ei pot deveni oricând victime ale nerespectării principiului egalității de șanse, de aceea este necesar să știe care le sunt drepturile și cui se pot adresa dacă acestea sunt încălcate.

Pe această cale, tinerii au aflat că este dreptul lor să-și caute și să primească un job într-un  alt stat din Uniunea Europeană. De asemenea, ei au înțeles că avem cu toții aceleași drepturi și obligații, indiferent de sex, religie, etnie sau alte aspecte.

Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște, reprezentată la eveniment de managerul Vlăduț ANDREESCU, le mulțumește tuturor pentru participare și îi invită și la alte activități de gen.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte