Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
13.12.2013 - Anul European al Cetățenilor a dus informația europeană în toate colțurile județului Dâmbovița

În anul 2013, punctele de informare europeană amenajate de către Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște în toate colțurile județului Dâmbovița au fost vizitate de un număr considerabil mai mare de persoane decât în anii anteriori. Acest lucru se datorează atât faptului că în anul care urmează să se încheie cetățenia activă a fost promovată intens, cât și activităților de informare în domeniu european desfășurate de echipa centrului.

Astfel de activități au fost derulate și zilele trecute, în diferite colțuri ale județului, pentru mai multe categorii de public. Prima dintre ele a avut loc în data de 10 decembrie la Biblioteca Județeană și a fost denumită Alo! EURES? Cum îmi găsesc un loc de muncă în Europa? Vorbim despre dreptul la muncă. Publicul s-a constituit din tineri, elevi ai Liceului Tehnologic ”Voievodul Mircea” din Târgoviște. Aceștia au aflat cum îi poate ajuta rețeaua EURESS să-și găsească un loc de muncă în alt stat membru al Uniunii Europene, bucurându-se totodată de aceleași drepturi ca și nativii țării respective.

O altă întâlnire a echipei cu cetățeni dornici de informare a avut loc în data de 12 decembrie la Biblioteca Comunală Mătăsaru. De această dată, în public s-au aflat cetățeni de toate vârstele, nerăbdători să afle oportunitățile de care se pot bucura în calitate de cetățeni europeni. Cei mici au susținut un scurt program artistic, iar tinerii au urmărit o prezentare a noului program de finanțare destinat lor – Erasmus +. Totodată, Biblioteca Comunală a inaugurat un nou serviciu – Biblionet, proiect prin care instituția a primit calculatoare conectate la Internet și accesorii de ultimă generație. Astfel, informația a devenit și mai accesibilă tuturor utilizatorilor bibliotecii, indiferent de vârstă sau categoria socială din care fac parte.

EUROPE DIRECT Târgoviște mulțumește tuturor celor care au facilitat organizarea orelor de informare, mai ales în mediul rural. Vă așteptăm să fiți alături de noi și în 2014!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte