Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
09.05.2014 - Ziua Europei reunește tinerii din întregul județ pentru al cincilea an consecutiv

Ziua de 9 mai este una deosebit de importantă pentru toți europenii, indiferent că sunt cetățeni activi sau nu. În această zi, 28 de state de pe bătrânul continent sărbătoresc ziua înființării Uniunii Europene.
Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște s-a aflat și în acest an în mijlocul tinerilor dâmbovițeni, pentru al cincilea an consecutiv, organizând deja tradiționalul concurs pentru liceeni ajuns la cea de a şasea ediţie. În 2014 manifestarea s-a desfășurat sub genericul Alo!  Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni!, iar în cadrul ei s-au întrecut 11 echipaje formate din elevi de la liceele dâmbovițene. Tinerii și-au pus în joc creativitatea, talentul artistic și cunoștințele despre Uniunea Europeană și au încercat să convingă juriul că sunt niște adevărați cetățeni europeni și merită să câștige.

La final, câștigătorii au primit premii constând în echipamente informatice moderne. În acest an, cea mai bună echipă a fost cea a  Colegiului Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte, care a reprezentat Regatului Unit al Marii Britanii. Pe locul al doilea s-au clasat reprezentanții Liceului Naţional Nicolae Ciorănescu Târgovişte, ambasadorii Spaniei, iar pe locul al treilea s-au aflat elevii de la Colegiul Economic Ion Ghica Târgoviște, reprezentanții Franţei. În acest an, echipele au primit și premii speciale oferite de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dâmbovița, unul dintre partenerii evenimentului şi diferite menţiuni.

Echipajele au fost încurajate de un număr mare de susținători, care, pe lângă spectacolul oferit de colegi, au putut participa și la o tombolă europeană unde fiecare bilet era câștigător. În acest fel, toți cei aproximativ 400 de participanți au primit câte un mic dar din partea organizatorilor, pentru a simți că Ziua Europei este cu adevărat și ziua lor. Ca de fiecare dată, de buna desfăşurare a evenimentului au răspuns voluntarii. 373 de persoane au beneficiat de premiile puse la dispoziţie de tombola europeană, marcând încă o dată interesul dâmboviţenilor pentru o astfel de activitate.

Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște mulțumește tuturor participanților și partenerilor pentru implicare și îi invită să le fie din nou alături și la următoarele evenimente. Până atunci, este cazul să spunem cu toții…LA MULȚI ANI, EUROPA!

* Click aici pentru rezultatele finale


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte