Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
16.07.2014 - Şcoala de vară EUROPE DIRECT Târgovişte dă un nou sens cuvântului INOVARE ! Târgovişte, 16 iulie 2014

Orice idee, orice invenţie, oricât de trăsnită ar părea, poate deveni utilă oamenilor, atât timp cât cel care a „născocit-o„ o prezintă cât mai bine. Acesta este unul dintre principiile care au stat la baza celei de a V-a ediţii a Şcolii de vară pentru Copii şi Tineri organizată de Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte al Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa în parteneriat cu Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci în perioada 14-16 iulie 2014 în spaţiile special amenajate. Startul a fost dat de o echipă de inimoşi dansatori coordonaţi de profesor ROBOŞ Georgeta-Şcoala de dans DANCENTER.

În acest an, evenimentul a reunit aproximativ 100 de participanţi şi a fost denumit sugestiv Ne inovăm pentru a clădi o lume mai bună!, iar tematica aleasă a stârnit interesul tuturor celor prezenţi. ”Învăţăceii” au fost împărţiţi pe grupe de vârstă: 10-12 ani, 13-15 ani şi 16-24 ani, astfel încât fiecare să afle lucruri potrivite vârstei. Cei mici au urmărit prelegeri despre Ce este şi ce nu este proprietatea industrială, despre contrafacere, despre cum îşi pot proteja invenţiile şi cum le pot folosi pentru a-şi crea o firmă, dar şi diferenţa dintre marcă şi design.  Acestea au fost susţinute de către lectori specializaţi din partea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Totodată, ei au participat şi la ateliere practice în cadrul cărora au confecţionat diferite produse. Aici, cei mici au putut învăţa cum să îşi materializeze ideile, sprijiniţi fiind de cadre didactice de la unităţile de învăţământ partenere. Daniela Pahome a fost cea care a coordonat atelierele de lucru şi împreună cu care pe parcursul celor trei zile copiii au evidenţiat ideile lor.

Tinerii au putut afla informaţii utile despre cum îşi pot înfiinţa o afacere şi cum o pot proteja, modalităţi de finanţare şi de dezvoltare profesională.

Invitaţi speciali au fost inventatori care au prezentat celor mai tineri cetăţeni europeni din judeţul nostru creaţiile lor, „jucăriile” care stau la baza dezvoltării oricărei societăţi. Astfel, Justin Capră a fost cel care a dăruit entuziasm micilor pasionaţi de invenţii, dar şi bucurie prin împărtăşirea experienţei sale de creatori de invenţii. 

Toţi cei prezenţi s-au arătat foarte încântaţi de cele aflate şi s-au hotărât să nu lase ideile lor bune să se piardă. De asemenea, s-au arătat dornici să participe şi la ediţiile viitoare ale Şcolii de Vară pentru Copii şi Tineri. Echipa EUROPE DIRECT Târgovişte mulţumeşte tuturor partenerilor pentru sprijinul acordat, iar pe participanţi îi invită şi la alte acţiuni de gen şi îi sfătuieşte să redescopere întotdeauna sensul cuvântului INOVARE!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte