Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
25.11.2014 - La EUROPE DIRECT Târgovişte facem educaţie cu şi prin film pentru tineri

Un loc de muncă este principala preocupare a tinerilor, mai ales atunci când termină o formă de învătământ sau părinţii nu îi mai pot susţine, indiferent dacă aceştia provin din mediul urban sau rural. Pentru a dobândi un job, unii dintre ei sunt nevoiţi să plece din localităţile natale sau mai rău, din ţară.

Pentru a veni în sprijinul tinerilor din toate categoriile sociale, în sensul formării unor competenţe cheie, dar şi pentru a descoperi meseriile ce se ascund în spatele realizării unui film (fie el de lung sau de scurtmetraj), EUROPE DIRECT Târgoviște a organizat în data de 24 noiembrie 2014, sprijinit fiind de Asociaţia NexT, Compania IPSOS Interactive Services şi Asociaţia Tineri pentru Europa de Mâine  o primă sesiune de instruire cu tema Educaţia tinerilor cu şi prin film la biblioteca din localitate, la sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa. Formator a fost Cătălin Olaru - critic de film, iar cursanţi  peste 70 de bibliotecari din judeţ, implicaţi în proiectul Reţea de centre de educaţie nonformală pentru viaţă în mediul rural din Dâmboviţa. Aceştia au realizat diferite teme şi au lucrat fişe de lucru despre modul în care acelaşi mesaj este perceput diferit de oameni, au descoperit din noianul de meserii care pot reprezenta tot atâtea posibilităţi de carieră de urmat pentru tineri dâmboviţeni şi care vor afla despre tainele acestor domenii de activitate de la…biblioteca din localitate. A urmat vizionarea filmului Barrio, care apoi a fost analizat sub toate aspectele de către cei prezenţi. Astfel, toţi participanţii au descoperit efortul echipelor de oameni care realizează filme şi au redescoperit, totodată, ce înseamnă educaţia realizată prin film. Bibliotecile interesate vor primi gratuit filme spre difuzare cu sprijinul Asociaţiei NexT şi vor realiza minitraining-uri pentru tineri cu vârste între 14 şi 18 ani urmate de vizionări de filme…la bibliotecă. De aceste informaţii trebuie să beneficieze toţi tinerii, atât cei din mediul urban, cât și cei din mediul rural, iar pentru a le asigura tuturor accesul la informaţie, echipa de proiect va realiza mai multe schimburi de experienţă în teritoriu la care vor fi invitaţi să susţină bibliotecarii formaţi. Cei prezenţi s-au arătat deosebit de interesaţi de metoda de educaţie.

Compania IPSOS a oferit două sisteme home cinema bibliotecilor din localităţile Moreni şi Râu Alb pentru a asigura condiţii de desfăşurare a unor vizionări de filme în spaţiile acestora.   

Vă așteptăm alături de noi și…la festivalul de film educativ pe care dorim să îl derulăm în luna aprilie 2015!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte