Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
10.12.2014 - Made in Fieni sau cum uneste Craciunul Europa

European Christmas Tree Decoration Exchange - Schimb de decorațiuni pentru Bradul de Crăciun European este un proiect internațional în care a fost implicată şi Clasa I step by step ”Albinuțele vesele” din cadrul Școlii Gimnaziale Diaconu Coresi Fieni. Este vorba despre un proiect care a presupus realizarea și schimbul de decorațiuni pentru bradul de Crăciun, un proiect inițiat de Centrul EUROPE DIRECT Llangollen din Marea Britanie ce s-a derulat în perioada octombrie – decembrie 2014.
În acest proiect au fost implicate peste 200 de școli din țările europene. Fiecare partener a realizat podoabe pentru Bradul de Crăciun şi, de asemenea, a adăugat alături de decorațiunile realizate un pachet cu informaţii cu privire la modul în care este sărbătorit Crăciunul în zona sa, tradiţiile şi obiceiurile locale, precum şi reţete culinare specifice care sunt preparate de Crăciun în  Europa.

Clasa noastră, ca reprezentant al Școlii Gimnaziale Diaconu Coresi Fieni, a facut parte din grupa 4 a proiectului, alături de alți 34 de parteneri. Cu mic cu mare ne-am străduit și am muncit, iar în data de  21.11.2014, de la școala noastră au plecat spre întreaga Uniune Europeană 34 de pachete cu decorațiunile și materialele realizate de noi. Apoi, am așteptat cuminți, dar plini de neliniști interioare cadourile de Crăciun de la şcolile partenere din Europa, cu ajutorul cărora ne-am propus să împodobim un "Brad de Crăciun European".
Încet, încet, pachetele au început să sosească și au adus cu ele nu numai podoabe din țările de origine ale expeditorilor, ci și multă căldură și entuziasm, construind astfel o punte de legătură ce a unit țările europene într-un efort comun, un efort ce a adus multă bucurie în inimile copiilor.

Și iată-ne pregătiți să împodobim Bradul European à la Fieni. Am lansat invitații, iar prietenii noștri au răspuns prompt, dornici să ne fie alături la ceas de mare bucurie. Vlăduț Andreescu, managerul Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște, Camelia Moraru și Adrian Clipea, directorii  școlii noastre, au împodobit alături de noi bradul de Crăciun. Ne-am minunat de podoabele realizate de copiii europeni și pentru a simți mai bine spiritul Crăciunului ce se apropie am mâncat cozonac și am băut ceai de fructe de pădure cu scorțișoară.
La final am privit încântați Bradul made în Fieni și am rostit cu voce tare o constatare pe care fiecare a rostit-o în inima sa: CRĂCIUNUL UNEȘTE EUROPA!

Mulțumim pentru includerea în acest proiect Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, în special managerului acestui centru, Vlăduț Andreescu și, nu în ultimul rând celor care au fost alături de noi sprijinandu-ne financiar, primarului oraşului Adriean Budoiu și Părinților.

Link public al proiectului: www.europedirectllangollen.co.uk rubrica "XMAS EXCHANGE"

           
Prof. înv. primar Nicoleta Doamna                                              Prof. înv. primar Elena Istrate


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte