Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
22.09.2015 - Un pas înainte în criza refugiaților
ED TargovisteComisia Europeană a lansat un apel statelor membre ale UE privind adoptarea, cât mai rapid, a propunerii de a transfera 120.000 de refugiați din Italia, Grecia și Ungaria. O decizie în acest sens ar putea fi luată la reuniunea extraordinară a Consiliului miniștrilor de justiție și afaceri interne din UE, programată să aibă loc în data de 22 septembrie.

Apelul vine după ce Parlamentul  European a votat în favoarea respectivei propuneri, în data de17 septembrie, utilizând procedura de urgență. Dacă propunerea este adoptată și de Consiliul UE, Comisia este pregătită să conlucreze cu statele membre și agențiile europene relevante pentru a efectua de urgență transferul refugiaților, reducând astfel presiunea asupra statelor cele mai afectate.

Context

În data de 9 septembrie, Comisia Europeană a propus un nou set de măsuri, ce includea un mecanism de transfer de urgență a 120.000 de refugiați, precum și instrumente la dispoziția statelor membre pentru gestionarea cererilor de azil, returnarea migranților economici și gestionarea cauzelor principale ale crizei refugiaților.

Persoane de contact pentru presă:

Natasha BERTAUD (+32 2 296 74 56)

Milica PETROVIC (+32 229-63020)

Tim McPHIE (+ 32 2 295 86 02)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

  1. Declarație de presă integrală (în engleză)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană