Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.09.2015 - Criza refugiaților: Serbia cere ajutorul Uniunii Europene
ED Targoviste

Serbia a solicitat sprijin Uniunii Europene, prin activarea Mecanismului de Protecție Civilă, pentru a face față afluxului de refugiați cu care se confruntă. Comisia Europeană colaborează cu autoritățile sârbe și cu celelalte state participante la acest mecanism pentru a răspunde rapid la această cerere.

Serbia solicită ajutor în vederea achiziționării sau livrării directe de paturi, saltele, articole de igienă, vehicule, combustibili și alimente. "Fac apel la statele membre ale Uniunii să dea dovadă de solidaritate față de Serbia în aceste momente de nevoie. Suntem în contact strâns cu autoritățile de la Belgrad pentru a asigura coordonarea rapidă a livrării de sprijin material, oferit de statele participante", a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionare a crizelor, Christos Stylianides.

Context

Mecanismul UE de protecție civilă este un instrument prin intermediul căruia este atenuat impactul imediat al unei situații de urgență. Când amploarea urgenței depășește capacitatea de răspuns a unui stat, țările participante la mecanism îi furnizează acestuia asistență.

Alături de toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, Islanda, Norvegia, Serbia, Macedonia și Muntenegru participă la acest mecanism.

Mecanismul UE de protecție civilă a fost activat pentru furnizarea rapidă de materiale și expertiza în diverse tipuri de urgență, precum în cazul epidemiei de Ebola din Africa de Vest (2014), inundațiile din Balcani (2014) sau conflictul din Ucraina (2015).

Contacte pentru presă:

Alexandre Polack – Tel.: +32 229 90677

Daniel Puglisi – Tel.: +32 229 69140

Pagini Utile

Mecanisumul UE de protecție civilă


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană