Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
06.10.2015 - Programul de asistență financiară preventivă la final
ED Targoviste

Miercuri, 30 septembrie 2015, programul de asistență financiară preventivă  pentru balanța de plăți (BoP) dedicat României a ajuns la final. Pe parcursul lui, Comisia Europeană a garantat o linie de credit de tip preventiv în valoare de 2 miliarde de euro, însă nu au fost solicitate sau efectuate plăți în cadrul ei.

Programul a rulat în paralel cu acordul "stand-by" cu Fondul Monetar Internațional. El a oferit României sprijin pentru consolidarea stabilității macroeconomice, fiscale și financiare, îmbunătățirea capacității administrative, reforma administrației fiscale, îmbunătățirea gestionării finanțelor publice și restructurarea întreprinderilor de stat.

Odată cu finalizarea, a fost demarată monitorizarea post-program (MPP), ce implică vizite, la fiecare șase luni, pentru evaluarea situației economice, fiscale și financiare a țării. MPP va continua până în luna mai 2018.

De asemenea, Comisia Europeană va continua cooperarea strânsă cu autoritățile române în contextul Semestrului European și supravegherii fiscale și macroeconomice. 

Context

Programul BoP 2013-2015 este al treilea de acest tip pentru România și al doilea de natură preventivă.

Persoane de contact pentru presă:

Annika Breidthardt – Tel.: +32 229 56153

Annikky Lamp – Tel.: +32 229 56151

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

Asistență financiară pentru balanța de plăți pentru România


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană