Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.10.2015 - Comisia adoptă primele măsuri pentru consolidarea zonei euro
ED TargovisteComisia Europeană a adoptat, miercuri, 21 octombrie, un pachet de măsuri concrete care vor consolida Uniunea economică și monetară (UEM). Pachetul revizuiește semestrul european, inclusiv printr-un dialog democratic consolidat și printr-o mai bună guvernanță economică în urma instituirii unor consilii naționale de competitivitate și a unui consiliu fiscal european; propune reprezentarea unificată a zonei euro în cadrul instituțiilor financiare internaționale, în special FMI; detaliază măsurile necesare în vederea finalizării Uniunii bancare, în special prin crearea unui sistem european de garantare a depozitelor.

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele pentru moneda euro și dialog social, a declarat: „Uniunea economică și monetară a Europei are nevoie de o temelie solidă, nu în ultimul rând pentru a fi mai rezistentă la eventuale șocuri viitoare și pentru a face față provocărilor globale care ne așteaptă. Astăzi, propunem măsuri concrete pentru îmbunătățirea normelor UE în materie de guvernanță economică, care au fost consolidate ultima oară în perioada imediat următoare crizei. Normele există, ține doar de noi să le utilizăm mai eficient. Privind în perspectivă, va trebui ca în următorii doi ani să găsim un consens pentru modificări mai ample care vor fi necesare pentru finalizarea Uniunii noastre economice și monetare.”

Context

Realizarea unei Uniuni economice și monetare mai profunde și mai echitabile este una dintre cele 10 priorități ale președintelui Juncker enunțate în Orientările sale politice. „Raportul celor cinci președinți”, prezentat la 22 iunie 2015, constituie baza pentru atingerea acestui obiectiv în următorii zece ani. Raportul a fost întocmit la solicitarea reuniunii la nivel înalt a liderilor din zona euro din octombrie 2014 și a Consiliului European din decembrie 2014.

Pagini Utile

  1. Anunțul de presă integral și detalierea pachetului
  2. Pagina de internet a UEM
  3. Raportul celor cinci președinți
  4. Sumarul raportului


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană