Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
16.11.2015 - TTIP: CE propune un capitol privind dezvoltarea durabilă
ED Targoviste

Comisia Europeană a publicat vineri, 6 noiembrie, propunerea sa în favoarea includerii unui capitol referitor la dezvoltarea durabilă - inclusiv aspecte referitoare la forța de muncă și mediu -, în cadrul actualelor negocieri comerciale dintre UE și SUA. Capitolul conține cele mai ambițioase propuneri prezentate vreodată unui partener comercial cu privire la aspectele avute în vedere.

Cu ocazia prezentării noii propuneri, comisarul UE pentru comerț, Cecilia Malmström, a declarat:„Comerțul nu este numai un instrument capabil să creeze noi oportunități economice pentru consumatori, lucrători și angajatori, ci și unul menit să contribuie la creșterea gradului de responsabilitate în întreaga lume. Comerțul nu promovează doar interese economice, ci și valori. Exploatarea prin muncă a copiilor, precaritatea drepturilor lucrătorilor sau comportamentul iresponsabil al întreprinderilor sunt flageluri mondiale pe care doresc să le combatem cu ajutorul politicii noastre comerciale.”

Prin această abordare, Comisia Europeană își propune să elaboreze, alături de partenerii săi, politici comerciale mai responsabile.

Context
UE negociază un parteneriat pentru comerț și investiții cu Statele Unite (TTIP). Odată intrat în vigoare, TTIP va veni în sprijinul cetățenilor și întreprinderilor prin deschiderea accesului pe piața din SUA a firmelor din UE, prin reducerea birocrației în cazul exporturilor și prin simplificarea și creșterea transparenței procedurilor de export, import și investiții de ambele părți ale Oceanului Atlantic.

Contact
Daniel ROSARIO (+ 32 2 295 61 85)
Joseph WALDSTEIN (+ 32 2 29 56184)

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană