Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
04.12.2015 - Pescuit: fonduri europene de 168 de milioane de euro pentru România
ED Targoviste

Comisia Europeană a adoptat, în data de 27 noiembrie,programul operațional pentru pescuit și afaceri maritime al României, cu un buget total de aproximativ224 de milioane de euro, din care 168 de milioanereprezintă fonduri europene.

Comisarul  european pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu Vella, a declarat:"Pachetul de investiții acordat României garantează că banii vor merge către proiecte cu o dimensiune durabilă clară, din punct de vedere economic, social și de mediu. Pescarii și cei ce se ocupă de acvacultură, precum și comunitățile de pe coasta maritimă a României vor beneficia de o mai mare securitate economică, dar și de mai multe oportunități pentru crearea de locuri de muncă și creștere durabilă."

Programul Operațional are în vedere următoarele activități:

  1. promovarea pescuitului: 17,8 milioane de euro;
  2. promovarea acvaculturii: 112,3 milioane de euro;
  3. punerea în aplicare a Politicii comune din domeniul pescuitului: 16,4 milioane de euro;
  4. creșterea ocupării forței de muncă și coeziunii teritoriale: 44,9 milioane de euro;
  5. promovarea activităților de prelucrare și comercializare: 15,3 milioane de euro;
  6. punerea în aplicare a Politicii maritime integrate: 3,3 milioane de euro;
  7. asistență tehnică: 13,4 milioane de euro.

Context
Programul operațional pentru pescuit și afaceri maritime va promova activități de pescuit și acvacultură durabile, eficiente în termeni de utilizare a resurselor, inovatoare, competitive și bazate pe cunoaștere.
Finanțarea europeană va contribui la limitarea impactului negativ al activităților de pescuit asupra mediului marin și la creșterea biodiversității. Ea va asigura echilibrul dintre capacitatea efectivă de pescuit și cotele disponibile. Proiectele care își propun îmbunătățirea nivelului de trai al comunităților de pescari vor fi prioritare.

Pagini Utile

  1. Comunicat de presă integral (în engleză)
  2. Rezumat al Programului operațional
  3. Programul operațional pentru pescuit și afaceri maritime


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană