Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
26.03.2016 - Apel pentru proiecte de infrastructură energetică transeuropeană
ED Targoviste

Comisia Europeană a lansat vineri, 18 martie,primul apel de propuneri pentru proiecte de infrastructură energetică transeuropeanădin 2016, în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE). Statele membre au la dispoziție un buget de 200 de milioane de euro pentru proiecte transfrontaliere care vor contribui la eliminarea izolării energetice și a blocajelor din calea finalizării pieței interne în domeniul energiei.

Cu ocazia publicării apelului de propuneri, comisarul european pentru politici climatice și energie,Miguel Arias Cañete, a declarat: "Investim fondurile Uniunii acolo unde acestea sunt atât de necesare și unde vor aduce cele mai mari beneficii. Consumatorii europeni vor beneficia de un sistem energetic la nivel european modern și fiabil. O piață internă funcțională în domeniul energiei este un element esențial al Uniunii noastre energetice."

Pentru a putea depune o cerere de finanțare, un proiect trebuie să fie înscris pe lista celor de interes comun. O listă actualizată a fost publicată în luna noiembrie 2015 și conține 195 de proiecte, printre care cele de interconectare România – Bulgaria, de transport gaz pe coridorul sudic (din Grecia până în Ungaria și în sens invers, trecând prin România) sau de depozitare subterană a gazului (3 proiecte în județele Mureș și Suceava).
Termenul-limită pentru depunerea propunerilor este 28 aprilie 2016, iar decizia asupra proiectelor finanțate va fi luată până la finalul lunii iulie.

Context
Mecanismul pentru interconectarea Europei are la dispoziție 800 de milioane de europentru proiecte de infrastructură energetică în 2016. Fondurile vor acționa ca un catalizator pentru finanțări suplimentare de la investitori privați și publici. Prezentul apel de propuneri este primul din cele două prevăzute pentru acest an.
În cadrul precedentului apel, finalizat în ianuarie 2016, un proiect propus de România a obținut finanțare în valoare de 179 de milioane de euro.

Persoane de contact pentru presă
Anna-Kaisa Itkonen, +32 229 56186;
Nicole Bockstaller, +32 229 52589)
Întrebări din partea publicului larg
Europe Direct la telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană