Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
05.05.2016 - PROMOTORII PENTRU DEMOCRAȚIE EUROPEANĂ ÎN ACȚIUNE… ȘI ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA!
ED Targoviste

Democrația europeană este una dintre cele mai vehiculate principii ale Uniunii Europene. Totuși, mulți dintre cetățenii României nu știu ce presupune acest concept, astfel încât ei sunt reticenți la schimbările care apar în societate datorită ei. Având în vedere faptul că mulți cetățeni, în special tineri sunt afectați de fenomenul euroscepticismului, instituțiile Uniunii Europene au stabilit niște măsuri prin care să-i informeze despre beneficiile aduse de Europa Unită.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște este o instituție binecunoscută în Dâmbovița pentru activitatea de informare europeană și promovarea cetățeniei europene active. În acest an, organizația va marca Ziua Europei prin mai multe evenimente care vor fi organizate pe parcursul a mai multe zile și în diferite locații din județ.

Astfel, vineri, 6 mai, începând cu ora 12:00, tinerii din orașul Fieni sunt invitați să participe la un eveniment denumit DEMOS-Democratia Europeana inseamna Mobilizare, Obligatii, Solidaritate. Democratia suntem noi! Evenimentul se va desfășura la Centrul Cultural din Fieni și se adresează cu precădere tinerilor. Activitatea este realizată în cadrul proiectului Promotori pentru democrație europeană - ediția a-II-a, derulat de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Ministerul Tineretului și Sportului, Asociația Pro Democrația și Asociația GEYC. Pentru desfășurarea în bune condiții avem sprijinul Primăriei Fieni, al Bibliotecii Orășenești Fieni și al instituțiilor de învățământ din localitate.

Publicul va putea urmări o reprezentație de teatru forum pusă în scenă de către trupa EUROPE DIRECT Târgoviște, denumită E dreptul și obligația ta să reacționezi! și având drept temă violența în rândul tinerilor și hărțuirea elevilor de condiție socială modestă. Prin intermediul său, echipa va încerca să-i facă pe tineri să se implice în rezolvarea problemelor din comunitatea lor.

Pe lângă reprezentație, cei prezenți vor putea învăța mai multe despre instituțiile UE, rolul lor în societatea europeană prin participarea la o tombolă dedicată Zilei Europei. Dacă răspund corect la o întrebare despre Uniunea Europeană, tinerii vor putea câștiga premii tentante puse la dispoziție de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

În concluzie, vă așteptăm să fiți alături de noi vineri, 6 mai, începând cu ora 12:00 la Centrul Cultural din Fieni! Avem câte o surpriză pentru fiecare și vom învăța împreună ce presupune democrația europeană!

Vă puțeti confirma participarea la link-ul următor: https://www.facebook.com/events/1620557428263658/ dar puteți participa și fără a vă înscrie dinainte.

Detalii suplimentare puteți obține de la Mândruța Andreescu, promotor pentru democrație europeană, coordonator al evenimentului. Telefon: 0727068515; E-mail: mandrutza_andreescu@yahoo.com


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte