Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
10.05.2016 - Ziua Europei la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște

Ziua de 9 mai este un eveniment important pentru toată comunitatea europeană. Cetățenii Uniunii Europene sărbătoresc ziua in care s-a pus piatra de temelie a actualei societăți globalizate – Ziua Europei.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște s-a aflat și de această dată în mijlocul tinerilor dornici de informare europeană și a organizat, pentru cea de-a opta oară, o manifestare dedicată acestei zile importante. Spectacolul-concurs s-a desfășurat în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, sub tema „Europa mea!” și a avut drept scop promovarea mentalității europene, popularizarea fenomenului de Uniune Europeană și informarea populației cu privire la beneficiile aduse de către aceasta.
Evenimentul a fost deschis de către cei mai mici cetățeni europeni, preșcolarii de la Grădinița „Prichindel” din Pucioasa. Dezinvolți și cu un deosebit talent artistic, cei mici au fost foarte îndrăgiți de public. Ei au prezentat o frumoasă paradă de costume tradiționale din statele Uniunii Europene.

După așa o defilare, a venit și rândul celor mari să-și arate priceperea în domeniul Uniunii Europene. Cele 5 echipe de câte 4 participanți provenind de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște s-au întrecut în proba de desen, dans, cultură generală în domeniul Uniunii Europene și creativitate artistică (realizarea unei scurte scenete în care să se folosească niște cuvinte impuse). Lupta a fost strânsă, elevii au fost foarte creativi și au dat dovadă de multă seriozitate în pregătirea momentelor artistice, iar la final trei dintre echipe au fost premiate cu obiecte utile in activitatea și timpul liber. Ocupanții locului I au primit câte un rucsac pentru laptop Hama, cei clasați pe locul al-II-lea au primit câte un acumulator extern Canyon, iar „medaliații cu bronz” au primit câte un selfie stick Hama pentru a imortaliza cele mai frumoase momente alături de familie și prieteni.

Tinerii au fost încurajați de un număr mare de susținători. Pe langă spectacolul urmărit, ei s-au bucurat și de premii-surpriză oferite de organizatori. Fiecare participant și persoană din public și-a încercat norocul la Tombola Europeană denumită sugestiv „Te implici și câștigi!”, iar toți au fost câștigători. Premiile (tricouri, sacoșe de pânză, Pașapoarte pentru Uniunea Europeană) imprimate cu sigla EUROPE DIRECT Târgoviște au fost pe placul câștigătorilor și cu toții s-au declarat mulțumiți.

Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește tuturor pentru participare și îi invită să participe și la alte activități de gen! Sperăm că tinerii au înțeles mesajul pe care am încercat să-l transmitem și vor deveni din ce în ce mai activi în societate! Rămâneți alături de noi!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte