Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
10.05.2016 - Democrația Europeană înseamnă Mobilizare, Obligații, Solidaritate! - Democrația suntem noi!

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște este o instituție cu tradiție în domeniul informării europene și al comunicării cu persoane de toate vârstele și din toate categoriile socio-profesionale. În acest an, cu ocazia Zilei Europei, centrul a decis să acorde o atenție deosebită promovării conceptului de cetățenie europeană activă și celui al democrației europene în rândul tinerilor și a organizat în data de 6 mai o activitate denumită „Democrația Europeană înseamnă Mobilizare, Obligații, Solidaritate. Mai pe scurt, DEMOS – Democrația suntem noi!”.

Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural din Fieni și s-a desfășurat în cadrul proiectului „Promotori pentru Democrație Europeană” – ediția a-II-a, inițiat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Asociația Pro Democrația și Asociația GEYC. Un sprijin deosebit în desfașurarea activității am avut din partea Primăriei Fieni, a Bibliotecii Orășenești Fieni și a instituțiilor de învățământ din oraș.
Activitatea a fost parte a unui complex de activități pe care EUROPE DIRECT Târgoviște le-a dedicat Zilei Europei și avut atât scop informativ, cât și de formare a tinerilor în ceea ce privește modalitățile prin care pot lua atitudine în fața violenței sau încălcării drepturilor unor cetățeni lipsiți de apărare. Mesajul transmis a fost ``Democrația Europeană înseamnă Mobilizare, Obligații, Solidaritate! Democrația suntem noi!``. Agenda a cuprins o reprezentație de teatru forum denumită „Sunt cetățean european! Am drepturi și obligații!” și o campanie de informare stradală despre rolul instituțiilor europene și cum pot sprijini acestea cetățenii.

Piesa de teatru forum a fost pusă în scenă de echipa de actori-voluntari a centrului european și a avut drept temă violența în rândul tinerilor și hărțuirea elevilor de condiție socială modestă. Accentul a fost pus pe pasivitatea cetățenilor care sunt martorii unor scene de violență între tineri și nu se implică pentru a-i convinge că astfel de acte nu duc la nimic bun. 

Publicul, alcătuit din elevi, cadre didactice și cetățeni ai orașului, a fost impresionat de situația prezentată, astfel încât mulți dintre cei prezenți au fost dornici să devina o parte a schimbării și să contribuie la construirea unei societăți fără violență. Cei mai activi și inspirați dintre tinerii actori de ocazie au primit din partea organizatorilor premii constând în materiale promoționale (sacoșe, tricouri, bloc-notes magnetice, baloane și stegulețe imprimate cu steagul UE etc). 

În a doua parte a activității, echipa EUROPE DIRECT Târgoviște a realizat o campanie de informare stradală. Trecătorii au fost rugați să răspundă dacă cunosc instituțiile europene, rolul lor și cum pot sprijini aceștia cetățenii. Cei care au știut au primit premii simbolice (sacoșe, bloc-notes magnetice etc), iar cei care nu au știut au primit materiale informative din care să se informeze. Premiile, materialele promoționale și informative au fost oferite de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște.

Echipa organizatoare le multumește tuturor celor prezenți, celor care s-au implicat în schimbarea situației prezentate în piesa de teatru forum, partenerilor și colaboratorilor! Vă invităm să fiți alături de noi și în continuare, devenind activi și contribuind la schimbarea în bine a societății!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte