Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.05.2016 - Investiții de 100 de miliarde de euro
ED Targoviste

Banca Europeană de Investiții (BEI) a aprobat vineri, 20 mai, opt noi proiecte, cu o finanțare totală de 9,3 miliarde de euro, numărul total al proiectelor sprijinite prin Fondul european pentru investiții strategice ajungând astfel la 64.

La mai puțin de un an de la lansarea Planului de investiții pentru Europa, acesta a generat deja investiții de peste 100 de miliarde de euro în întreaga Uniune Europeană, adică o treime din investițiile totale prevăzute (315 miliarde) pentru o perioadă de trei ani.
Noile proiecte din inițiativa Planul de investiții pentru Europa sunt în domenii strategice precum cercetarea și dezvoltarea, eficiența energetică și tehnologiile digitale, ele desfășurându-se în prezent în 26 de state membre.

Context:
Criza economică a determinat o scădere bruscă a investițiilor în întreaga Europă. Sunt necesare eforturi colective și coordonate la nivel european pentru a inversa tendința descendentă și a relansa redresarea economică.
Comisia a stabilit o abordare economică bazată pe trei piloni: reforme structurale, menite să înscrie Europa pe o nouă traiectorie de creștere; responsabilitate bugetară, pentru restabilirea solidității finanțelor publice și cimentarea stabilității financiare; și investiții, în scopul impulsionării creșterii și asigurării continuității.
Planul de investiții pentru Europa se află în centrul acestei strategii. El se axează pe eliminarea obstacolelor din calea investițiilor, pe asigurarea vizibilității și asistenței tehnice pentru proiectele de investiții și pe utilizarea mai inteligentă a resurselor financiare noi și existente.

Persoane de contact pentru presă:
Annika BREIDTHARDT (+ 32 2 295 61 53)
Siobhán MILLBRIGHT (+32 2 295 73 61)
Annikky LAMP (+32 2 295 61 51)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană