Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
19.09.2016 - Juvenes Translatores 10: Înscrieți-vă acum!
ED Targoviste

În perioada 1 septembrie – 20 octombrie, liceele își pot înscrie elevii la concursul anual al Uniunii Europene pentru tinerii traducători, cunoscut sub numele de Juvenes Translatores, la adresa de internetec.europa.eu/translatores. Formularul online este disponibil în toate limbile oficiale ale UE.

Concursul, aflat la a 10-a ediție, va avea loc în data de 24 noiembrie 2016, simultan în toate liceele selectate prin tragere la sorți. Ediția 2016 este deschisă elevilor născuți în 1999, indiferent de naționalitate, și participării a peste 751 de licee. Elevii (fiecare școală poate înscrieîntre 2 și 5 elevi) vor traduce un text de o pagină în funcție de alegerea exprimată pentru oricare dintre cele 552 combinații posibile între cele 24 de limbi oficiale ale UE.
Textele traduse de elevi vor fi notate de traducători din cadrul Comisiei Europene, care vor selecta câte un câștigător pentru fiecare țară. În aprilie 2017, toți câștigătorii vor fi invitați la Bruxelles pentru decernarea premiilor.
Cu ocazia a 10 ani de Juvenes Translatores, am invitat-o la Reprezentanța Comisiei Europene în România pe Anca Maria Matei, românca care a câștigat ediția 2010 în Italia. Ea ne-a vorbit despre impactul concret al concursului asupra viitoarei sale cariere.

Context
Se împlinesc zece ani de când Direcția Generală Traduceri din cadrul Comisiei Europene a organizat prima ediție a concursului de traducere Juvenes Translatores. De la prima ediție organizată în România în timpul mandatului fostului comisar pentru multilingvism Leonard Orban, 1.236 de elevi români au participat la acest concurs. Scopul său este de a promova studiul limbilor străine în școli și de a le oferi tinerilor elevi posibilitatea să vadă cum este să fii traducător. În urma participării la acest concurs, unii concurenți au decis să se îndrepte către o facultate de profil și să devină traducători.

Persoană de contact:
Liliana Comănescu         liliana.comanescu@ec.europa.eu       021 203 54 85

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană