Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
10.10.2016 - Sprijin pentru victimele uraganului Matthew
ED Targoviste

România se numără printre primele state membre UE care și-au oferit ajutorul persoanelor afectate de uraganul Matthew, în Haiti. Alături de Danemarca, Finlanda, Franța, Suedia și Marea Britanie, România acordă asistență în natură și de specialitate pentru situațiile de urgență. 

Christos Stylianides, comisarul pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, a declarat: "UE este solidară cu toți cei afectați de acest dezastru natural. UE oferă deja o finanțare inițială pentru ajutorarea oamenilor din Haiti, pentru a oferi adăposturi temporare, apă potabilă și servicii sanitare. Mecanismul de protecție civilă al UE a fost, de asemenea, activat. Le mulțumesc tuturor statelor membre care au făcut oferte de sprijin până în prezent. "

Comisia Europeană va oferi și o asistență umanitară inițială de 255.000 de euro, prin mecanismul de protecție civilă al UE, iar serviciul de gestionare a situațiilor de urgență Copernic furnizează hărți prin satelit pentru evaluarea pagubelor.

Context
Începând cu anul 1994, Comisia Europeană a acordat 514.300.000 € sub forma de ajutor umanitar pentru zona Caraibelor, dintre care 53 de milioane de euro au fost alocați pentru pregătirea și consolidarea capacității de adaptare a comunităților în fața riscurilor de dezastre.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european