Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
21.11.2016 - Cât timp din viață muncim?
ED Targoviste

Durata medie de activitate profesională a românilor a crescut în ultima decadă cu 1,7 ani, se arată într-un recent comunicat de la Eurostat, publicat luni, 14 noiembrie, ei dedicând muncii 32,8 ani din viață. Media europeană a crescut, în același interval de timp, cu 1,9 ani, ea ajungând la 35,4 ani. La nivel european, Suedia este clasată pe primul loc în termeni de durată, cu 41,2 ani petrecuți de lucrători în câmpul muncii. La polul opus, sunt muncitorii italieni, care desfășoară activități profesionale doar 30,7 ani. 

Bărbații români au o activitate profesională mai lungă decât femeile (36 de ani față de 29,4), durata acesteia crescând în intervalul considerat cu 2,6 ani  pentru bărbați și cu 0,7 ani pentru femei. Creșterea duratei este mai mult decât dublul mediei europene în cazul bărbaților și un sfert din aceasta în cazul femeilor.

Extremele în ce privește creșterea numărului de ani petrecuți în câmpul muncii sunt Malta (5,1 ani) și Danemarca (0,2 ani). La o medie europeană de 1,2 ani, durata activității profesionale pentru bărbați a crescut cel mai mult în Ungaria (4,2 ani) și a scăzut cel mai mult în Cipru (1,9 ani). În ceea ce privește femeile, creșterea duratei de activitate în câmpul muncii se înscrie între 8,6 ani în Malta și 0,4 ani în Danemarca, la o medie europeană de 2,6 ani.  

Date de contact pentru presă:
Biroul de presă Eurostat
Vincent BOURGEAIS
Tel: +352-4301-33 444
eurostat-pressoffice@ec.europa.eu
ec.europa.eu/eurostat

Pagini utile:
Comunicat de presă
Comunicat Eurostat referitor la durata activității profesionale în UE
Pagina de internet dedicată Eurostat  


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană