Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
05.12.2016 - Mergi la Cannes prin programul MEDIA al UE!
ED Targoviste

Pentru a sărbători cea de a 25-a aniversare a programului MEDIA, Comisia va lansa, la începutul anului 2017, un concurs adresat noii generații de amatori de filme și de programe de televiziune. Câștigătorii concursului vor avea posibilitatea să asiste la Festivalul de film de la Cannes din 2017 și să întâlnească profesioniști de prim-plan din lumea filmului și a televiziunii. Concursul va consta în recunoașterea în acest videoclip a filmelor care au beneficiat de finanțare din cadrul MEDIA.
Dezbatere europeană

Sute de cineaști renumiți şi reprezentanți ai industriei audiovizuale s-au întâlnit pentru două zile, în perioada 1-2 decembrie, la Bruxelles, pentru a analiza provocările şi oportunităţile cu care se confruntă sectorul audiovizual european şi să discute despre viitorul programului MEDIA al UE, care împlinește 25 de ani.

De la lansarea sa, în 1991, acest program a generat investiții de peste 2,4 miliarde euro în conținuturile, creativitatea și diversitatea culturală din Europa, a contribuit la apariția a mii de filme, precum și la promovarea acestora la nivel internațional. După 25 de ani, industria audiovizuală europeană trebuie să răspundă acum mai multor provocări: cum să rămână inovatoare, cum să devină mai competitivă și cum să atragă categorii noi de public pe piața unică digitală.

Plecând de la aceste premise, evenimentul festiv a găzduit o serie dezbateri, seminare și discuții care vor contribui la conturarea viziunii și a direcției strategice ale programului MEDIA după anul 2020.

Andrus Ansip, vicepreședinte pentru piața unică digitală, a declarat: „Datorită programului MEDIA, filmele europene și-au putut găsi noi spectatori dincolo de granițe, în cinematografe, la festivaluri, în școli, dar și pe internet. Trebuie să valorificăm acest succes și să depunem în continuare eforturi pentru ca europenii, mai ales tinerii născuți în era digitală, să aibă acces la o ofertă legală largă și variată de conținuturi audiovizuale. Aceste eforturi vin în completarea acțiunilor noastre de combatere a pirateriei.”

Principalele teme de discuție ale evenimentului au fost:

Investițiile în capitalul uman: formarea și măsurile de sprijin ale talentelor sunt esențiale pentru dezvoltarea noii generații de creatori europeni 

Cu toții îndrăgim poveștile: cererea de povești cunoaște o dezvoltare fără precedent, fenomen ce deschide calea către formate și metode narative noi și captivante pentru publicul tânăr.

Căi noi de abordare: pentru ca operele europene să atragă noi categorii de public, mai ales pe tinerii născuți în era digitală, ce reprezintă viitorul piețelor audiovizuale, vor fi esențiale noi strategii de distribuție, care să combine platforme și să folosească în mod inteligent noile date și noile medii de comunicare.

Noi forme de finanțare: acestea sunt esențiale pentru deblocarea investițiilor de care are nevoie acest sector pentru a fi competitiv pe piața unică digitală. Pornind de la experiența dobândită datorită Mecanismului de garantare pentru sectoarele cultural și creativ, lansat anul acesta, Comisia urmărește să dezvolte în continuare instrumente de piață care vor completa sistemele de granturi disponibile în cadrul programului MEDIA.

Pagini utile:
Comunicat de presă integral
Întrebări și răspunsuri privind programul MEDIA
Programul MEDIA împlinește 25 de ani: Să investim în creativitate, să ne clădim viitorul, manifestare organizată la Centrul de arte frumoase din Bruxelles (BOZAR) - program
Forumul Filmului European
Investiții în creativitate: Programul MEDIA sărbătorește 25 de ani la Festivalul de film de la Cannes (comunicat de presă – 13 mai 2016)
Fișe pentru fiecare țară privind programul MEDIA
Fișă informativă privind programul MEDIA
Fișă informativă cu exemple de filme sprijinite prin programul MEDIA
Fișă informativă privind sistemele de finanțare disponibile în cadrul programului MEDIA
Mecanismul de garantare pentru sectoarele cultural și creativ
Materiale video
Pe rețelele de socializare
#MEDIA25
#DigitalSingleMarket
@MEDIAprogEU
@europe_creative
Pagina Facebook privind Europa creativă

Persoane de contact pentru presă:
Nathalie VANDYSTADT (+32 2 296 70 83)
Inga HOGLUND (+32 2 295 06 98)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană