Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.02.2017 - Condiții echitabile pentru cercetători în programul Orizont 2020
ED Targoviste

Cercetătorii care lucrează în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană vor primi un salariu cel puțin la fel de mare ca atunci când sunt implicați în proiecte naționale. În plus, ei vor fi eligibili pentru o retribuție suplimentară de până la 8.000 de euro, pe an. Comisia a decis luni, 27 februarie, introducerea acestei modificări privind salarizarea în programul de finanțare a cercetării și inovării Orizont 2020.  

Carlos Moedas, comisarul european pentru cercetare, știință și inovare, a declarat: "A fost găsită o soluție pentru o problemă serioasă, facilitându-se astfel participarea tuturor cercetătorilor în proiecte Orizont 2020. Ea va contribui la reducerea diferențelor salariale dintre cercetători și, la final, va permite diferitelor țări să își păstreze cele mai talentate minți. Este o dovadă a importanței pe care o acordăm partajării excelenței și reducerii disparităților în domeniul inovării."

Prin modificarea menționată, Comisia a ajustat conceptul de salarizare din Formularul-model de acord de finanțare nerambursabilă (grant) din programul Orizont 2020, pentru a-l pune în concordanță cu practicile naționale. Noua măsură se aplică retroactiv în toate proiectele în curs, finanțate prin Orizont 2020.

Context

Decizia de a modifica conceptul de salarizare a pornit de la angajamentul Comisiei Europene, luat în 2016, de a găsi soluții pentru diferențele de salarizare ce existau între prevederile legislațiilor naționale și normele ce gestionează programul Orizont 2020. Aceste diferențe aveau un impact nedorit asupra participării în program a cercetătorilor din statele membre cu nivel redus al salariului de bază.

Persoane de contact pentru presă:

Lucia Caudet – Tel.: + 32 229 56182

Mirna Talko – Tel.: +32 229 87278

Maud Noyon – Tel.: +32 473 865656

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Anunț de presă

Comunicat de presă integral (în limba engleză)

Fișă informativă privind noile reguli de finanțare a salariilor în cadrul granturilor Orizont 2020


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană