Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
29.03.2017 - Centrul Europe Direct Târgoviște și Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița vă invită la un nou sezon KineDok powered by One World Romania
ED Targoviste
Vineri, 7 aprilie, începe cea de-a treia ediție a programului KineDok powered by One World Romania în Târgoviște. De la ora 17:00 la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, va fi proiectat documentarul „FC Roma”.
”FC Roma” este un documentar tragi-comic despre un club de fotbal, care aproape a câștigat o ligă din Cehia, în ciuda faptului că membrii echipei au intrat pe teren doar de câteva ori.
 
Echipa protagonistă a documentarului – FC Roma – este o echipă atipică, nu prin componența sa, ci prin faptul că toți membrii ei sunt discriminați de celelalte echipe, care preferă să nu se prezinte la meciuri, doar ca să nu fie în preajma unui grup de romi. Când FC Roma joacă finalmente împotriva altora, primește ca bonus insulte și mențiuni repetate despre Hitler. Acesta este dimensiunea rasismului în Republica Cehă, explorată în acest film nu doar pe terenul de fotbal, ci și în cluburi și în viața de zi cu zi a jucătorilor. Din păcate, tristețea, umorul și absurditatea situației în care se găsește FC Roma sunt, poate prea familiare nouă în România.
 
Premii si festivaluri
2016 - Karlovy Vary International Film Festival, Cehia 
2016 - Jihlava International Documentary Film Festival, Cehia 
2016 - DocsDF, Mexic 
2016 – One World International Human Rights Documentary Film Festival Praga
2016 - This Human World Film Festival, Austria 
2016 - Minsk International Film Festival „Listapad“, Belarus
2017 – Festivalul de Film Documentar și drepturile omului One World Romania
 
În 2015, Asociația One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. One World Romania continuă programul pentru al treilea an consecutiv în mai multe locații alternative, vechi și noi. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. 
 
O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devine o experiență. 
 
Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița și Centrul Europe Direct, vă invită să vizionați în fiecare lună, câte un film documentar, după următorul program: 
 
FC Roma 17:00 07.04.2017
Sfârșitul Lumii 17:00 05.05.2017
Cinema, Mon Amour 17:00 09.06.2017
Ordine de sus & Aceia 17:00 07.07.2017
Ceață peste Râu 17:00 04.08.2017
Cambridge 17:00 01.09.2017
5 octombrie 17:00 06.10.2017
Doar o Răsuflare 17:00 03.11.2017 
Liberi 17:00 08.12.2017 
_____________________________________________________________________
ORGANIZATOR LOCAL: Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște 
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE: oneworld.ro | kinedok.net 
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 8 (Bulgaria) 
CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte