Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
13.03.2013 - POLITICA AGRICOLĂ COMUNĂ - în sprijinul agricultorilor din judeţul Dâmboviţa

Agricultura este un domeniu destul de neglijat în România, mai ales având în vedere greutăţile cu care se confruntă cei care trăiesc din asta. Agricultorii sunt nevoiţi să facă faţă birocraţiei excesive atunci când încearcă să acceseze fonduri care să le permită modernizarea și îmbunătăţirea activităţii, ca să nu mai vorbim despre lipsa posibilităţii de informare în comunităţile din care provin.

Pentru a veni în sprijinul lor, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte în parteneriat cu Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură şi  Fundaţia IREX România vor organiza în acest an sesiuni de instruire şi formare pentru bibliotecari în vederea facilitării completării cererilor pentru subvenţii APIA.

O astfel de întrunire a avut loc miercuri, 13 martie 2013, în cadrul  căreia participanţii au asistat la prelegeri susţinute de către specialiști din cadrul APIA Dâmboviţa, în urma cărora s-au familiarizat cu cererile de acordare a subvenţiilor, ce presupun acestea, cum se completează, ce documente trebuie să le fie anexate și alte informaţii care să le permită să ofere sprijin cetăţenilor care vin la bibliotecă în căutarea unui om pregătit să-i ajute.

Majoritatea bibliotecarilor din Dâmboviţa au spus că cele aflate sunt noi pentru ei și cu siguranţă le vor folosi, atât pe plan profesional, cât și personal. Ei și-au exprimat dorinţa de a aprofunda aceste cunoștinţe în cadrul altor întâlniri sau al atelierelor de lucru ce vor fi realizate în acest semestru de Centrul EUROPE DIRECT. În anul 2012  membri ai comunităţii au solicitat sprijinul bibliotecarilor pentru completarea cererilor de subvenţii prin grija cărora informaţiile de acest gen sunt diseminate în loclităţi din mediul rural, făcându-i pe oameni să conștientizeze beneficiile pe care le aduce noua oportunitate: mai puţin timp pierdut la sediul APIA, un dosar complet atunci când merg să depună cererea și altele.

Lectorii invitaţi le-au clarificat faptul că nu este obligatoriu să-i ajute pe fermieri, dar asta vine ca o îndatorire a meseriei de bibliotecar, vector de informare și formare al tuturor membrilor comunităţii.

Având în vedere feed-back-ul în majoritate pozitiv, sesiunile de instruire a bibliotecarilor din bibliotecile publice din judeţul Dâmboviţa vor continua. La informaţiile despre completarea cererilor de subvenţii se vor adăuga și altele, care să contribuie la bunul mers al comunităţilor din judeţul nostru. În acest sens, trebuie să adăugăm deja ora de educaţie civică prestată de trupa de teatru forum a Asociaţiei Tineri pentru Europa de Mâine, voluntari în cadrul Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte,care a prezentat sceneta Şi eu vreau să scriu proiecte cu finanţare europeană! prin care tineri elevi de liceu şi studenţi încearcă să schimbe atitudini, prejudecăţi şi oameni care nu ar acţiona în niciun fel pentru a schimba situaţii şi probleme din cotidian. Asfel, cei prezenţi au putut să înlocuiască diferitele personaje şi să acţioneze aşa cum consideră de cuviinţă pentru ca să îmbunătăţească ori să soluţioneze într-un mod cât mai corect situaţia prezentată.

Imagini eveniment:


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte