Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
20.07.2013 - Copiii și tinerii creativi învață să-și valorifice ideile și invențiile

Ideile sunt sclipiri ale minții umane care de cele mai multe ori se materializează în invenții ce pot aduce nenumărate beneficii societății sau î n afaceri de succes. Pentru că ideile bune sunt aproape întotdeauna furate, este important să știm cum să ne protejăm proprietatea individuală. Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci este instituția care ne poate ajuta să facem acest lucru.

Pentru a-i informa pe copii și tineri cum să-și protejeze creațiile, dar și pentru a-i iniția în tainele înființării unei afaceri, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, în parteneriat cu Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci au organizat în perioada 17 – 19 iulie la Târgoviște cea de-a patra ediție a Școlii de Vară pentru Copii și Tineri. În cadrul său, specialiștii de la OSIM i-au învățat pe cursanții împărțiți în trei grupe de vârstă (9 – 12 ani, 13 – 15 ani și 16 – 20 de ani) ce înseamnă proprietatea intelectuală, marca, brand-ul și design-ul și cum pot fi acestea protejate și înregistrate pentru a evita contrafacerea.

Un alt bun intelectual care trebuie protejat este și propria firmă. Tinerii sunt din ce în ce mai interesați să-și înființeze o afacere, așa că organizatorilor li s-au alăturat și reprezentanți ai Băncii Transilvania, ai Centrului de Consiliere în Carieră și ai Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Ploiești, care le-au prezentat participanților oportunități de finanțare oferite atât de stat, cât și de investitori privați.

Partea teoretică a fost completată de ateliere de lucru creative care au fost pe placul tuturor participanților, indiferent de vârstă. Obiectele pe care le-au creat au fost deosebit de apreciate de organizatori și vor decora biblioteci din mediul rural.

EUROPE DIRECT Târgoviște mulțumește partenerilor și cursanților pentru implicare îi invită să îi fie alături și la alte acțiuni de gen.

Descarca materiale:


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte