Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
29.09.2013 - România este, din nou, o țară mai curată

Cel puțin așa speră organizatorii celei de-a patra ediții a acțiunii LET S DO IT, ROMANIA!, cei care au reușit să trezească spiritul civic al cetățenilor din toată țara. După săptămâni întregi de muncă, echipa a reușit să adune  sâmbătă, 28 septembrie 2013, mii de oameni care s-au implicat pentru un mediu mai sănătos și o Românie mai curată.

În Dâmbovița, liantul dintre cetățeni și acest proiect a fost, din nou, centrul EUROPE DIRECT Târgoviște al Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, instituție care a coordonat înscrierea și centralizarea voluntarilor din tot județul. Nu este ușor să îndrepți oamenii spre voluntariat, mai ales atunci când presupune acțiuni de ecologizare, dar EUROPE DIRECT, împreună cu ceilalți membri din echipa de organizare județeană, au reușit să sensibilizeze un număr de 7.956 cetățeni care au participat la această acțiune. Ei au reușit să adune 11.874 saci cu deșeuri care au fost depozitați în locurile special amenajate din afara localităților.

Din totalul de 7.956 participanți, peste 1.100 au fost din Târgoviște și au reușit să adune peste 3.000 de saci de gunoi. Voluntarii au reprezentat toate categoriile socio-profesionale și de vârstă: elevi, studenți, cadre didactice, asistați sociali, angajați ai unor instituții importante sau pensionari.  Cu toții s-au alăturat celor 50 de tineri din echipa EUROPE DIRECT și au renunțat la o zi liberă pentru a-și aduce aportul la igienizarea unor  zone grav afectate de indolența unora dintre concetățenii noștri. Deși au muncit din greu, ei spun că vor participa și la edițiile viitoare ale LET S DO IT, ROMANIA!

De evidențiat este faptul că unele localități care s-au implicat în trecut nu au mai participat la acțiune, iar altele care nu aveau mormane de gunoi sau nu au răspuns apelului organizatorilor anul acesta au dorit o schimbare.

Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște și LET S DO IT ROMANIA Dâmbovița mulțumește Consiliului Județean Dâmbovița, Primăriei Târgoviște, primăriilor din județ care au sprijinit munca participanților, precum și tuturor partenerilor și instituțiilor care au sprijinit buna desfășurare a proiectului, tuturor celor care au adus un aport important la buna desfășurare a acțiunii – voluntarii, în marea majoritate elevi și cadre didactice, fără de care nimic n-ar fi fost posibil.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte