Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
18.11.2013 - EUROPE DIRECT Târgoviște pregătește tinerii pentru schimbare

Se spune că tinerii se adaptează cel mai ușor situațiilor noi, că sunt plini de energie și dornici de schimbări permanente. Realitatea pare să fie, însă, alta...întrucît tinerilor de astăzi pare să nu le pese prea mult de viitorul și dezvoltarea lor profesională și personală. Blazarea lor are consecințe negative și asupra progresului societății, pentru că duce la o lipsă totală de implicare în viața comunității.

Analizînd fenomenul descris mai sus și luînd în considerare apropierea alegerilor pentru Parlamentul European din 2014, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a avut inițiativa de a promova cetățenia europeană activă și spiritul civic în special în rândul tinerilor care vor vota pentru prima dată cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014. Astfel, în data de 15 noiembrie, echipa centrului european a organizat un scurt exercițiu de democrație, pentru a proba disponibilitatea și dorința tinerilor de a-și ajuta aproapele, fie și la nivel fictiv.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Studentului UESEL, trupa de teatru forum a centrului a susținut în cadrul Universității de Sud-Est Lumina din București o piesă denumită Stă în puterea ta să schimbi ceva!.

Tema a fost una de interes pentru majoritatea celor prezenți – șomajul în rândul tinerilor, iar noutatea formei de prezentare a contribuit la succesul inițiativei. Deși la început au fost puțin rezervați în a se implica în acțiunea piesei, când au înțeles că pot contribui la rezolvarea problemei expuse, fie și la nivel fictiv, tinerii s-au arătat dornici de a-și expune punctul de vedere.

Evenimetul a fost o avanpremieră pentru ceea ce urmează. În lunile următoare, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște va demara o campanie de sensibilizare a populației dîmbovițene, denumită Stă în puterea ta să schimbi ceva! Ea va avea drept scop promovarea importanței implicării cetățenilor în procesul democratic, cu tot ceea ce presupune asta.

Vă invităm să fiți alături de noi în continuare pentru a urmări activitățile realizate în cadrul campaniei!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte