Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
28.11.2013 - Noi oportunități de dezvoltare personală se deschid pentru tinerii dâmbovițeni

Tinerii sunt mereu în căutare de lucruri și experiențe noi, de aceea le este foarte greu să-și aleagă o carieră. Ei trebuie îndrumați permanent de persoane cu experiență, care pot fi niște exemple pozitive pentru ei.
Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, în parteneriat cu Fundaţia IREX România, Microsoft și TechSoup România, au identificat nevoia de mentorat a tinerilor, așa că, împreună, au dezvoltat un proiect prin care să-i ajute pe specialiștii de mâine să aleagă în mod responsabil drumul pe care vor să-l urmeze. Denumit Opening Opportunities, proiectul a debutat în data de 27 noiembrie la Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița. Acesta are drept grup țintă elevi din clasele a-XI-a și a-XII-a din liceele dâmbovițene, iar lansarea a avut loc în prezența reprezentanților autorităților locale, ai reprezentanților partenerilor (voluntari Microsoft, TechSoup) și ai instituțiilor responsabile cu angajabilitatea cetățenilor (AJOFM Dâmboviţa, EURES).

După prezentarea generală a proiectului, s-au prezentat voluntarii Microsoft, cei care vor lucra efectiv cu tinerii pe parcursul proiectului. Pentru a-i motiva pe adolescenți, specialiștii au vorbit despre experiența personală și cum i-a ajutat voluntariatul să ajungă unde sunt astăzi. După prezentare, tinerii din clasele a-XI-a și a-XII-a veniți din instituții de învățământ din întreg județul, au putut adresa membrilor echipei întrebări despre carieră și cum îi va ajuta participarea la activități să decidă ce vor să facă mai departe în viață. Cele mai inspirate întrebări au fost premiate cu tricouri oferite de organizatori şi afişe. Au urmat prezentări interactive despre domeniile în care urmează să fie formați tinerii, iar în timpul pauzei de cafea moderatorii au avut ocazia să-și cunoască viitorii învățăcei într-un cadru mai nonformal.

În final, celor prezenți li s-a prezentat platforma proiectată de către Microsoft și TechSoup cu scopul de a contribui la orientarea în carieră a celor care o vor utiliza. Tinerii au fost invitați să se înscrie pe această platformă, pentru a avea șansa de a beneficia de sfaturile și consilierea profesională a unui mentor. Deși partenerii din proiect sunt specialiști în domeniul IT, beneficiarii se pot specializa în toate domeniile, în funcție de pasiunile, capacitățile și afinitățile lor.
Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu  Dâmboviţa, echipa EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește tuturor pentru participare și dorința de implicare și îi invită să urmeze toți pașii necesari orientării și dezvoltării lor profesionale din cadrul proiectului, pentru că vor avea doar de câștigat. Mulțumim și partenerilor noștri, Fundaţia IREX România, TechSoup și Microsoft România, precum și instituțiilor de învățământ preuniversitar din Dâmbovița, fără de care nimic nu ar fi fost posibil. Rămâneți alături de noi pentru a vedea efectele și impactul proiectului asupra participanților. Una dintre primele impresii o redăm mai jos:

”Deși când am aflat despre acest proiect nu am înțeles exact despre ce este vorba, renumele partenerilor, precum și faptul că ne-a fost recomandat de Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, m-au făcut să-mi doresc să particip neapărat. Văzând cât de amabili și deschiși sunt moderatorii cu noi, m-am relaxat, am căpătat încredere în mine și am participat la discuții. Mă bucur nespus de mult că i-am cunoscut pe acești  oameni, cu care am putut purta o conversație deschisă. Activitatea mi-a plăcut foarte mult și aștept cu nerăbdare următoarele întâlniri”  (Maria Cioacătă, clasa a-XI-a, Liceul Tehnologic ”Nicolae Ciorănescu” Târgoviște).


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte