Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
27.11.2013 - Punctele de informare europeană dâmbovițene promovează cetățenia europeană activă

Anul 2013 a fost în care cetățenia europeană activă s-a promovat în toate mediile sociale, printre toate categoriile de oameni. Cu toate acestea, puțini europeni sunt cu adevărat cetățeni activi.

În demersul de a promova implicarea în problemele care afectează viața comunității, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a poposit de această dată la punctul de informare amenajat în cadrul Bibliotecii Comunale Mogoșani. Activitatea, dedicată promovării drepturilor copiilor, s-a desfășurat în data de 26 noiembrie și a reunit elevi și cadre didactice ale școlilor din comună.

Echipa centrului european le-a vorbit celor prezenți despre drepturile și obligațiile care le revin în calitate de cetățeni europeni, precum și modalități de a se apăra împotriva abuzurilor. De asemenea, publicul a aflat care sunt principalele instituții europene unde se pot adresa dacă sunt discriminați ori le sunt încălcate drepturile. Subiectul a fost unul de interes, mai ales luând în considerare dificultățile de ordin geografic și economic cu care se confruntă cei din comună.

În final, participanții au aflat că, de acum înainte, informarea europeană este doar la un click distanță de ei cu ajutorul calculatoarelor conectate la Internet cu care a fost dotată biblioteca lor prin programul Biblionet. Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște îi îndeamnă să le folosească cu încredere și să participe în număr cât mai mare la activitățile culturale desfășurate la bibliotecă.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte