Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
14.02.2014 - 2014 - Anul European al Cetăţenilor – anul alegerilor europarlamentare

Campania ORA DE INFORMARE EUROPEANĂ derulată de Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte în şcolile şi bibliotecile judeţului, atât în mediul urban cât şi în mediul rural a ajuns în data de 12 februarie şa Şcoala nr. 4 Moreni unde gazda noastră pentru 2 ore a fost Daniela Pahome şi elevi ai clasei a III-a. Această activitate presupune pregătirea de materiale informative, prezentări în Power Point a unor teme de interes european, realizate lunar de echipa centrului sprijinită de tinerii-voluntari.  În vederea promovării Anului European al Cetăţeanului, dar și pentru a oferi copiilor, tinerilor, adulţilor şi bunicilor o gamă cât mai largă de activități care să le permită lărgirea orizontului cultură prin intermediul unor mijloace inovative și al unui mediu de învățare divers și dinamic, centrul EUROPE DIRECT organizează la cererea diferitelor categorii de grupuri țintă evenimente specifice. Astfel, întâlnirea de la Moreni a însemnat un atelier de lucru cu copii care au fost învăţaţi cum să comunice pentru mai multe interacțiuni eficiente cu cei din jur, pentru a folosi ceea ce este mai bun în fiecare dintre noi, pentru a reduce stresul și conflictele cunoscându-ne mai întâi pe noi înșine.

Ca de fiecare dată, la eveniment au fost prezenţi şi voluntari EUROPE DIRECT Târgovişte, care împreună cu managerul centrului, au vorbit elevilor despre Uniunea Europeană.

Prin metode de educaţie non-formală şi joc toţi cei prezenţi s-au implicat şi … au descoperit mai multe despre instuţiile Uniunii Europene şi despre cum poate fiecare dintre noi să intervină în activitatea acestora spre beneficiul tuturor cetăţenilor. Jocurile au constat în scrisoare cu un cuvânt, mima, exerciţii de creativitate şi teatru improvizaţie pentru copii pentru a descoperi ce face Parlamentul European pentru noi. Copiii au fost încântaţi de jocuri şi de informaţiile primite, de metoda inedită de învăţare şi s-au bucurat de materialele informative despre UE primite gratuit.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte