Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
06.04.2014 - Alo! Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni! - complex de activităţi dedicate ZILEI EUROPEI
ED Targoviste

În planul său de evenimente pentru anul 2014, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte din cadrul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa va organiza, vineri 9 mai 2014, începând cu ora 10.00 un complex de activităţi dedicate ZILEI EUROPEI, în Piaţa Mihai Viteazu din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, sub genericul Alo! Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni!”.

Mai jos, găsiţi Regulamentul complexului de concursuri.

Vă aşteptăm!

Informaţii suplimentare :
tel: EUROPE DIRECT 0345100581;
Vlăduţ Andreescu - 0724477991

~ REGULAMENT CONCURS~
Data: 9 mai 2014

Locaţie propusă: PIAŢA MIHAI VITEZUL
în faţa CASEI DE CULTURĂ A SINDICATELOR

Ajunsă la cea de-a șasea ediţie, manifestarea dedicată Zilei Europei, doreşte să implice cetăţeni ai judeţului Dâmboviţa, fie ei tineri sau adulţi, nepoţi sau bunici. Activitatea concurs va avea loc vineri, 9 mai 2014, în Piaţa Mihai Viteazul din faţa Casei Sindicatelor, începând cu orele 10.00. În dorinţa de a promova o gândire europeană şi de a populariza fenomenul de “Uniune Europeană” şi, în acelaşi timp, de a informa populaţia asupra beneficiilor aduse de către aceasta, vă aşteptăm, cu mic, cu mare, să sărbătorim împreună. Tema complexului de concursuri ce vor avea loc cu această ocazie este Alo! Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni!
Premiile constau în echipamente informatice utile în viaţa de zi cu zi.
Toţi participanţii vor fi întâmpinaţi cu surprize şi cadouri în cadrul ”Tombolei europene”.

În cadrul activităţii va avea loc un complex de concursuri la care vor participa delegaţii a câte 5 elevi, ale liceelor din judeţul Dâmboviţa care vor concura pentru premiile puse la bătaie.

Fiecare participant, membru în delegaţie sau susţinător, va fi răsplătit, indiferent de rezultat.

În cadrul delegaţiei, fiecare elev va avea câte o sarcină, după cum urmează:
- 1 reprezentant va desena. Proba este lansată o dată cu deschiderea oficială a evenimentului;
- 1 ambasador al echipei care va prezenta câteva idei despre ţara pe care o reprezintă, într-un mod cât mai original, având în vedere un simbol al ţării respective (pot participa toţi reprezentanţii/susţinătorii ca figuranţi); Simbolul poate fi: un personaj celebru din cultură, literatură, un obiectiv turistic, un eveniment din

istorie, un actor, un scriitor etc., sprijinit de întreaga echipă. Astfel, prezentarea ambasadorului va continua cu o scenetă pe care o au deja pregătită şi care are legătură cu simbolul ales de ambasador. Durata prezentării + scenetă 3 – 5 minute.
- 1 reprezentant care va cânta o melodie şi poate fi susţinut de echipă prin dans.
- 1 reprezentant care va participa la probele sportiv-distractive;
- 1 reprezentant care va participa la proba de cultură generală despre UE.

Echipajele se vor înscrie pe baza unui “dosar” care va cuprinde:
- Nume, prenume reprezentant şi proba pe care o va efectua.
- Unitatea de învăţământ, clasa, profesor/profesori coordonator/i. Elevii pot fi şi de la clase diferite.
- E-mail şi nr. de telefon.
- Numărul de susţinători ai echipei care nu poate să fie mai mic de 20 de persoane.
- Un eseu cu titlul Alo! Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni! (care să includă exemple şi idei la propriu). Acesta nu trebuie să fie mai mare de 5 pagini, format A4, scrise la 1,5 rânduri, times new roman de 14 și margini de 2 cm.

Delegaţiile vor reprezenta câte o ţară a Uniunii Europene. Ţările se împart prin tragere la sorţi, după ce toate delegaţiile sunt înscrise. Toate echipele vor avea acelaşi timp de pregătire, respectiv perioada 24 aprilie – 9 mai. În cazul în care un delegat/o echipă se retrage, prof. coordonator/ delegatul /echipa retras/ă trebuie să îşi găsească un înlocuitor.

ATENŢIE:

Toate activităţile sunt punctate: de la respectarea criteriilor de selecţie, al numărului de participanţi, la numărul minim de susţinători ai echipei (cu cât mai mulţi susţinători are echipa, cu atât punctajul este mai mare, dar nu poate depăşi 50 de persoane).

De la un liceu pot participa mai multe delegaţii.
Dosarele incomplete nu vor intra în concurs.

Dosarele vor fi depuse în perioada 18 - 23 aprilie 2014, în intervalul orar 08.00 - ora 16.00, la sediul Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, situat în Târgovişte, str. Stelea, nr. 2, parter.

După această dată nu se mai pot admite dosare de înscriere.

Delegaţiile alese vor fi anunţate în data de 24 aprilie 2014, moment în care acestea vor afla şi ţara pe care o vor reprezenta prin tragere la sorţi.

Vă rugăm să indicaţi în dosarul de înscriere datele de contact ale persoanei (număr de telefon mobil) care va efectua tragerea la sorţi în data de 24 aprilie 2014.

Fiecare echipaj va trece printr-o serie de probe, fiecare probă va fi punctată:

  1. Se va da startul la desen, fiecare delegat însărcinat să realizeze un desen reprezentativ pe tema Europa suntem noi!. Desenul va fi realizat de un singur individ cu materialele sale. Timp de lucru – 1 oră şi 30 de minute. Echipele îşi vor aduce flipchart sau şevalet şi materialele necesare pentru desen. Delegaţia care nu respectă regulile va fi eliminată!
  2. Prezentarea ţării de către ambasador și scurtă scenetă (tema simbolul ales pentru prezentarea ţării europene) [participă toţi delegaţii, inclusiv ambasadorul.] – 3-5 minute.
  3. Moment artistic: cântec  [şi la alegere, dans la care participă toţi delegaţii/susţinătoriii, inclusiv ambasadorul].

Quiz: 10 întrebări de cultură generală despre Uniunea Europeană pe tema Alo! Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni! [participă un singur delegat, neînsoţit de echipă, fiecare echipă are întrebări diferite, dar cu acelaşi grad de dificultate.]

  1. Probele sportive :

- dansul cu portocala;
- cursa cu oul în lingură.

  1. Fiecare delegaţie va trebui să pregătească un stand prin intermediul căruia îşi vor prezenta ţara, în felul următor:
  • - mâncăruri tradiţionale;
  • - băuturi tradiţionale (inclusiv alcool);
  • - vederi/fotografii/ magneţei/reviste/CD-uri cu muzică/postere/afişe/suveniruri/orice alt aspect relevant.

[Standul trebuie să conţină CEL PUŢIN:  un specific culinar tradiţional, o băutură tradiţională şi un simbol al ţării respective (ex: Franţa – Turnul Eiffel în miniatură). Menţionăm că, elevii - susţinători pot intervenii cu idei proprii (ex: costume tradiţionale, dansuri tradiţionale, steguleţe, insigne, pliante, tricouri, pixuri, materiale informative, etc.)]

Atât susţinătorii, cât şi delegaţii primesc câte un premiu/cadou prin tragere la sorţi în cadrul Tombolei europene.

ATENŢIE: voluntarii sau foştii voluntari EUROPE DIRECT Târgovişte nu pot participa la concurs !

Informaţii suplimentare :
tel: EUROPE DIRECT 0345100581;
sau
0724477991 – Vlăduţ Andreescu;

e-mail:office@edtargoviste.ro


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte