Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
30.08.2014 - European Christmas Tree Decoration Exchange
ED Targoviste Untitled Document

Este un proiect care presupune realizarea și schimbul de podoabe pentru Pomul de Crăciun lansat de Centrul EUROPE DIRECT Llangollen din Marea Britanie. Programul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2014.  

Cu o parte din decorațiunile primite de la instituțiile înscrise în program, EUROPE DIRECT Târgoviște va împodobi un pom de Crăciun.

Vă așteptăm să fiți alături de noi în promovarea tradițiilor dâmbovițene de Crăciun în Uniunea Europeană, având în vedere faptul că sunt înscrise 62 de centre EUROPE DIRECT din 18 țări (Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Franța, Germania, Grecia,Ungaria, Italia, Lithuania, Luxembourg, Malta și Gozo, Polonia, Portugalia, România, Suedia,  Spania și Marea Britanie (Anglia, Scoția, Walescare), care așteaptă ca școlile din regiunea pe care o deservesc să se implice în acest proiect paneuropean.

Anul trecut a fost cel mai mare schimb de până în prezent, cu un număr de 38 de centre participante. Aproximativ 20.000 de copii și cadre didactice au fost implicați în acest proiect în 2013.

Sunt încurajate să participe grădinițele și şcolile primare (care lucrează cu copii în vârstă de 4-11 ani), dar și alte instituții de educație care desfășoară activități cu copii din această categorie de vârstă pentru a împărtăși munca cu alți copii din întreaga UE. Fiecare şcoală implicată va realiza podoabe reprezentative pentru Bradul de Crăciun, decoratiuni din ţara lor sau din regiunea în care trăiesc copiii, şi, de asemenea, vor adăuga un pachet cu informaţii cu privire la modul în care este sărbătorit Crăciunul în zona respectivă. Şcolile trebuie să facă decorațiuni suficiente pentru a trimite pachete la alte şcoli participante în întreaga, în schimb ei vor primi articole de la alte şcoli primare, astfel că pe parcursul perioadei de desfășurare, copiii vor primi cadouri de Crăciun de la şcolile partenere din mai multe ţări cu ajutorul cărora vor putea împodobi un "Pom de Crăciun european", tocmai în perioada respectivă.

Coletele trebuie să conțină și CD-uri, DVD-uri sau stick USB cu informații despre tradițiile și obiceiurile de Crăciun din regiune.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, conform regulamentului de concurs, va acţiona ca mediator în județul Dâmbovița  jucând un rol activ în acest schimb, precum şi prin relația cu presa. 

Şcolile vor achita taxele poştale.

Anul trecut, au fost organizate mai multe schimburi cu grupuri de aproximativ 40 de scoli care au realizat schimburi intre ele. In 2014, schimbul va fi realizat cu un număr de aproximativ 30 de instituții din întreaga Uniune Europeană per școală. Școlile trebuie să se înscrie prin intermediul Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște. Nu sunt acceptate școlile care se înscriu individual. Înscrierea trebuie să fie realizată de Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște. De asemenea, în vederea realizării de către Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște al Bibliotecii Județene ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița a Bradului de Crăciun, fiecare școală înscrisă va expedia un pachet cu decorațiuni pe adresa Centrului.

Numărul maxim de școli admise este de 8 pentru județul Dâmbovița. Principiul după care se va face selecția este ”primul venit, primul servit!”.
     
Dacă doriţi să participați la acest proiect, vă rugăm să ne contactaţi cât mai curând posibil la e-mail: office@edtargoviste.ro.
Termenul limită este 19 septembrie 2014. Pentru înscriere trebuie să ne transmiteți datele de contact ale școlii pe care o reprezentați, respectiv:
adresa poștală, telefon (și un telefon mobil al coordonatorului proiectului din școala dumneavoastră), e-mail, precum și numele persoanei care va coordona activitățile în școală.
Transmiterea parțială a acestor date duce la descalificarea școlii!!!

În jurul datei de 13 octombrie vor fi anunțate grupurile de școli care vor face schimbul de podoabe pe website-ul partenerului nostru din Marea Britanie www.europedirectllangollen.co.uk.
Aici, la rubrica ‘XMAS EXCHANGE’ veți găsi și grupate școlile precum și grupa din care faceți parte.

Vineri 21 noiembrie este data limită de expediere a coletelor către instituțiile partenere. Nu mai puteți expedia după acest termen coletele cu decorațiuni pentru că vor ajunge prea târziu la destinatar, când deja Crăciunul a trecut, iar atunci când decorațiunile nu sosesc până în Crăciun este foarte dezamăgitor pentru copiii din școlile partenere care le așteaptă . Vă rugăm să vă asigurați că ați scris numele și adresa școlii pe pachete, astfel încât să fie clar pentru oricine de unde vine pachetul respectiv.
Bineînțeles, puteți începe realizarea de podoabe încă de pe acum.  Ne așteptăm ca până la data de 5 decembrie toate școlile să fi primit deja pachetele cu decorațiuni.

Centrul dumneavoastră local EUROPE DIRECT Târgoviște:

Strada Stelea, nr. 2
Târgoviște
Dâmbovița
130018
Tel. 0724477991
Fax. 0345100582
office@edtargoviste.ro sau vladut_andreescu@yahoo.com
www.edtargoviste.ro
Persoană de contact - Vlăduț Andreescu

>> Descarca Info pack schools 2014 <<


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte