Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
01.04.2015 - Bibliotecarii dâmbovițeni învață să informeze dâmboviţenii despre Drepturile cetăţenilor şi priorităţile Uniunii Europene; Ocuparea profesională folosind resurse online.

Societatea actuală este una care depinde foarte mult de tehnologie, astfel încât și activitatea oamenilor din toate domeniile se bazează din ce în ce mai mult pe tehnica modernă. În aceste condiții, oamenii trebuie formați permanent pentru a ține pasul cu tendințele.
Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a organizat în data de 24 martie o sesiune de instruire în stil european pentru bibliotecarii din partea de nord a județului. Activitatea s-a desfășurat la Biblioteca Comunală Teodor Balş Brăneşti și a reunit atât bibliotecari publici cât și cetățeni interesați de tematica evenimentului.

După o sesiune introductivă nonformală, cei prezenți au aflat despre instituţiile Uninunii Europene  și cum acționează acestea pentru cetăţenii europeni. Au urmat exemple de bună practică ale punctelor de informare europeană din județ. Activități de succes din cadrul punctelor de informare europeană situate în incinta bibliotecilor din localităţile Săcuieni, Gura Ocniţei, Costeşti Vale, Titu şi Conţeşti precum şi proiecte derulate au fost prezentate de către bibliotecarii Alina STANCIU, Steluţa MIŢOI, Gabriela MARINICĂ,  Nicoleta GRIGORESCU, Ana ANTOHI.

Nici sursele de informare europeană nu au fost uitate, pentru că cei care deservesc puncte de informare trebuie să aibă mereu cele mai noi materiale informative pentru utilizatorii lor. Tot pentru a deservi nevoile cetățenilor de toate vârstele, bibliotecarii prezenți au fost învățați cum să organizeze evenimente pe teme precum Drepturile cetăţenilor şi priorităţile Uniunii Europene; Ocuparea profesională pentru bibliotecile în care lucrează.

În final, bibliotecarii au fost învățați și cum să utilizeze resurse online puse la dispoziţie de Comisia Europeană pentru informarea cetăţenilor. Concluziile au fost că toți cei prezenți au considerat activitatea extrem de utilă.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte