Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
12.10.2015 - Criza refugiaților: Cooperare UE-Turcia
ED Targoviste

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Junckera transmis luni, 5 octombrie, președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan un proiect de plan de acțiune privind creșterea cooperării privind gestionarea refugiaților și a fenomenului de migrație.

În document sunt identificate o serie de acțiuni care urmează să fie aplicate în regim de urgență de către Uniunea Europeană și Republica Turcă. Obiectivul acestui plan este de a asista și sprijini Turcia în gestionarea afluxului foarte mare de refugiați și de a preveni fluxuri de migrație necontrolate dinspre Turcia către Uniunea Europeană.

Proiectul, ce conține atât măsuri pe termen scurt, cât și mediu, abordează situația actuală de criză din două perspective: a sprijinirii refugiaților și comunităților-gazdă din Turcia(partea I) și a consolidării cooperării pentru prevenirea fluxurilor de migrație ilegală către UE (partea II).

Planul va fi gestionat și monitorizat în comun de Comisia Europeană și de Înaltul reprezentant al UE, pe de o parte, și de guvernul turc, de cealaltă, prin crearea dialogului la nivel înalt UE-Turcia pe tema migrației.

Context
Planul de acțiune a fost elaborat în comun de UE și Turcia. El este parte integrală a dialogului și cooperării politice continue dintre cele două părți. Planul se bazează pe relațiile existente între UE și Turcia, pe instrumentele de dialog și cooperare și, în general, pe întregul proces de pregătire a aderării Turciei la Uniunea Europeană. Sunt incluse, în particular, dialogul pentru liberalizarea regimului de vize, acordul de readmisie UE-Turcia și instrumentele UE pentru furnizarea de asistență financiară Turciei. Implementarea planului de acțiune va contribui la accelerarea îndeplinirii de către Turcia a condițiilor de referință pentru liberalizarea regimului de vize.

Persoane de contact pentru presă:
Margaritis SCHINAS (+ 32 2 296 05 24)
Mina ANDREEVA (+32 2 299 13 82)
Natasha BERTAUD (+32 2 296 74 56)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană