Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.10.2015 - Sprijin suplimentar de 2,4 miliarde de euro pentru agricultură și criza refugiaților
ED Targoviste

Ca răspuns la criza refugiaților, precum și la situația deosebit de dificilă cu care se confruntă piețele agricole din UE, Comisia Europeană a modificat proiectul de buget pentru anul 2016. Noua propunere alocă fonduri suplimentare de 1,68 miliarde de euro pentru abordarea crizei refugiaților și de 0,7 miliarde de euro sub forma unui sprijin de urgență în favoarea agricultorilor europeni.

Majorarea destinată gestionării crizei refugiaților acoperă parțial costurile măsurilor de transfer agreate de statele membre în luna septembrie. Restul de costuri vor fi acoperite prin activarea rezervei pentru ajutoare de urgență, la începutul anului viitor.

Din suma propusă sub forma unui sprijin de urgență acordat agricultorilor, 500 de milioane de euro vor finanța sectorul produselor lactate, ca răspuns la situația deosebit de dificilă din prezent. Restul de 200 de milioane de euro vor sprijini sectorul european de fructe și legume,  în urma extinderii embargoului rusesc asupra importurilor de produse agricole din Uniunea Europeană.

Context

În luna mai 2015, Comisia Europeană a adoptat Proiectul de buget pentru anul 2016. Propunerea amendată va fi transmisă Parlamentului European și statelor membre, care vor decide împreună cu privire la bugetul final.

Persoane de contact pentru presă:

Alexander Winterstein – Tel: +32 229 93265;

Andreana Stankova – Tel.: +32 229 57857

Pagini Utile

  1. Proiectul de buget pentru anul 2016
  2. Amendamentele aduse bugetului general pentru anul 2016
  3. Proiectul de buget pentru anul 2016 – Întrebări și răspunsuri
  4. Criza refugiaților: Măsuri bugetare pentru Agenda europeană asupra migrației
  5. Pachetul comprehensiv de măsuri pentru agricultură


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană