Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.10.2015 - România – putere regională in domeniul energiei
ED Targoviste

România a fost cel de-al 19-lea stat membru vizitat de vicepreședintele Maroš Šefčovič, în timpul turneului dedicat Uniunii energiei. Discuțiile cu reprezentanții autorităților române, părților interesate și ai societății civile s-au concentrat pe beneficiile acestui proiect și pe rolul pe care îl poate juca România pentru punerea sa în practică.

"România va juca un rol esențial în cadrul Uniunii Energiei, oferind securitate și previzibilitate atât altor state membre ale UE, cât și țărilor din afara granițelor noastre. Consider că România va beneficia enorm de existența Uniunii Energiei, valorificându-și astfel pe deplin potențialul din punctul de vedere al producției de energie din surse regenerabile și al eficienței energetice", a declarat vicepreședintele Šefčovič înainte de sosirea la București.

De asemenea, la reuniunea BucharestForum, în secțiunea dedicată strategiei europene de securitate energetică, vicepreședintele Šefčovič a declarat: "Cred că România poate și trebuie să-și păstreze rolul de putere regională în domeniul energiei".

În întâlnirile sale, vicepreședintele Šefčovič a subliniat următoarele:

- România este aproape de îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru anul 2020;

-  exploatarea la maximum a potențialului românesc în domeniul eficienței energetice va avea ca rezultat reducerea costurilor, investiții crescute și dezvoltarea anumitor sectoare economice (construcții, de exemplu), în paralel cu crearea de oportunități pentru crearea de locuri de muncă;

- România poate continua să joace un rol important în regiune, în special prin dezvoltarea gradului de interconectare, acest lucru putând duce la reducerea dependenței de Rusia, ca singur furnizor de energie, sau la posibilitatea de a exporta supraproducția de electricitate pe piețele europene;

- sprijinul României este important atât pentru elaborarea și promovarea Uniunii energiei, cât și pentru punerea în practică a obiectivelor sale.

Context

Uniunea Energiei va asigura Europei energie sigură, ecologică și la prețuri accesibile. Folosirea judicioasă a resurselor energetice, combinată cu lupta împotriva schimbărilor climatice, constituie un adevărat motor pentru crearea de locuri de muncă și creștere economică, precum și o investiție în viitorul Europei.

Turneul Uniunii energiei va continua în perioada următoare, cu vizite în Belgia, Malta, Danemarca și Estonia. 

Pagini Utile

  1. Discurs al vicepreședintelui Comisiei Europene Maroš Šefčovič la reuniunea BucharestForum
  2. Pagina dedicată Uniunii energiei
  3. Imagini de la întâlnirea cu prim-ministrul României, Victor Ponta, și cu ministrul Energiei, Andrei Gerea
  4. Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe al României


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană