Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.10.2015 - Scrisoarea CSSR Cretu adresata ministrului Nica

Stimate Domnule Ministru,

Vă scriu aceste rânduri pentru a vă informa despre rolul pe care îl poate juca Politica de Coeziune în integrarea migranților și refugiaților. Fondurile structurale pot într-adevăr ajuta considerabil  statele membre pentru a răspunde nevoilor pe termen scurt sau lung privind integrarea în societate a migranților și refugiaților.

După cum bine știți, Comisia Europeană a depus permanent eforturi semnificative pentru a oferi un răspuns coordonat la nivel european în materie de migrație și refugiați. În acest sens, la data de 23 septembrie, președintele Juncker le-a prezentat șefilor de stat și de guvern o serie de măsuri operaționale concrete.

În ceea ce privește politica noastră, Fondul european de dezvoltare regională, de exemplu, poate cofinanța o gamă largă de acțiuni, de la crearea unor centre de primire, spitale mobile, furnizarea de apă și facilități sanitare, până la asigurarea infrastructurii sociale, de sănătate, educație, cazare și îngrijire a copilului; de la acțiuni de minimizare a izolării spațiale și educaționale a migranților, până la sprijinul acordat pentru înființarea de noi întreprinderi. Eficacitatea acestor investiții depinde, în mare măsură, de coordonarea lor cu măsurile de integrare socială și de ocupare a forței de muncă cofinanțate din Fondul social european.

Mă bucur să vă informez că o serie de măsuri concrete sunt deja în curs de aplicare ca urmare a efectului direct al acțiunilor noastre colective. De exemplu, aproximativ 220 de milioane de euro sub formă de sprijin din Fondul european de dezvoltare regională au fost redirecționați în Italia pentru a finanța facilități de primire și nave de patrulare și salvare.

Dar se poate face mai mult. Suntem hotărâți să ajutăm statele membre să adapteze programele la noile circumstanțe, dacă acest lucru este necesar.

Deoarece statele membre sunt cele care pot evalua ce tip de investiții sunt necesare, doresc să vă invit să ne transmiteți rapid, mie și serviciilor mele, propunerile dumneavoastră.

Echipa mea se va asigura că veți beneficia de consiliere personalizată asupra investițiilor care pot fi finanțate, de sprijin pentru identificarea celor mai potrivite instrumente UE, precum și de ajutor în crearea unor pachete integrate.

Vă rog să primiți asigurările mele că vom lua toate măsurile ca propunerile să fie adoptate cât mai repede posibil.

A dumneavoastră,

Corina Crețu


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană