Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
29.10.2015 - European Youth Event. 20-21 mai 2016

Au început înscrierile pentru pentru cel mai mare eveniment de tineret organizat de Parlamentul European în Strasbourg, în perioada 20-21 mai 2016: European Youth Event.

Sub motto-ul "Împreună putem face o schimbare", Parlamentul European invită la Strasbourg aproximativ 7.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani din întreaga Europă, pentru a se întâlni şi discuta cu decidenţi europeni şi personalităţi cu o bogată experienţă europeană despre problemele cu care se confruntă tinerii.

Evenimentul va include o paletă largă de activităţi, de la dezbateri şi workshop-uri la jocuri de rol şi concerte în aer liber, toate acestea fiind concentrate pe 5 teme:

  • Război și pace: perspective pentru o planetă pașnică
  • Apatie sau participare: strategia pentru o democrație vibrantă
  • Excludere sau access: măsuri împotriva șomajului în rândul tinerilor
  • Stagnare sau inovare: mediul de muncă în viitor
  • Eșec sau succes: căi noi pentru o Europă durabilă.

Cum puteţi să participaţi?

Înregistrarea la eveniment se realizează pentru grupuri de minim 10 persoane. Grupurile astfel formate pot fi înscrise de un lider de grup, care va coordona membrii grupului respectiv şi care trebuie să aibă la momentul desfăşurării evenimentului peste 18 ani. Înregistrările individuale nu sunt acceptate.

Perioada de înscriere

Înscrierea grupurilor se poate realiza până la data de 31 decembrie 2015 sau până când capacitatea maximă admisă de 7.000 de participanţi va fi atinsă. De aceea, îi invităm pe cei interesaţi sa completeze formularele de înscriere cât mai repede.

Costul participării

Nu există taxă de participare la EYE 2016. Cu toate acestea, participanţii îşi vor acoperi din resurse proprii cheltuielile cu transportul, cazarea şi mesele, pe întreaga durată a evenimentului.

Unde vă puteţi înscrie

Vă rugăm ca înainte de înregistrare să citiţi cu atenţie instrucţiunile şi descrierea etapelor din procesul de înscriere:

http://www.europarl.europa.eu/european-youth-event/en/take-part!/registration-guide.html#.

Informaţii suplimentare

Mai multe detalii sunt disponibile pe website-ul oficial al evenimentului: http://www.europarl.europa.eu/european-youth-event/en/home/home.html.

Gabriela Obreja

Representation of the European Commission in Romania

Communication and Relays Department 
31, Vasile Lascar str., 020492 Bucharest 
Tel: +40 21 203 5451 
Fax: +40 21 316 8808 
E-mail: gabriela.obreja@ec.europa.eu 
Web: www.ec.europa.eu/romania


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană