Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
16.11.2015 - 2,5 milioane de euro pentru promovarea produselor agroalimentare românești
ED Targoviste

Programele de promovare propuse de Bioromania(produse organice) și de Asociația Producătorilor de Vin și Produse Vitivinicole (APVPV) Dobrogea au fost aprobate de Comisia Europeană. Acestea au o durată de 3 ani și un buget  total de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil Hogan a declarat: "Mă bucur de adoptarea acestor noi programe, în special în contextul recentelor dificultăți de pe piață. Ele sunt importante pentru crearea de noi oportunități, în special pe piețele din afara UE, stimulându-se astfel creșterea economică și crearea de locuri de muncă în sectorul agroalimentar."
Comisia Europeană a aprobat, în total, 33 de noi programe pentru promovarea produselor agroalimentare în interiorul și în afara UE. Valoarea lor totală este de 108 milioane de euro, din care 54 de milioane reprezintă contribuția UE. 20 dintre aceste programe se axează pe piața internă, iar restul se adresează unor țări sau regiuni terțe. 

Programele vor contribui la deschiderea de noi piețe și la  creșterea consumului produselor promovate. Măsurile finanțate pot consta în campanii de promovare, evidențiind avantajele produselor europene în termeni de calitate, siguranță alimentară și igienă, valoare nutrițională, etichetare, de respectare a normelor de bunăstare a animalelor sau a metodelor de producție ecologice.

Context
Contribuția UE (54 de milioane de euro) face parte din cele 118 milioane de euroalocate de UE pentru promovarea produselor agroalimentare în 2015. Programele menționate sunt ultimele în care se aplică sistemul stipulat de Regulamentul nr. 3/2008 . Începând cu data de 1 decembrie 2015, intră în vigoare noi norme de promovare ce introduc o serie de modificări importante, inclusiv extinderea domeniului de aplicare în termeni de beneficiari și produse eligibile, schimbări procedurale, introducerea unui program de lucru și de apeluri de propuneri anuale, precum și creșterea bugetului și ratelor de cofinanțare UE. Alocarea bugetară pentru2016 este de 111 milioane de euro.

Persoane de contact pentru presă
Daniel ROSARIO (+ 32 2 295 61 85)
Clemence ROBIN (+32 2 29 52509)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

  1. Comunicat de presă integral (în engleză)
Lista completă a programelor aprobate


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană