Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
17.11.2015 - Întâlnirea comisarului european Corina Crețu cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu

Comisarul european pentru politica regională Corina Crețu a avut luni, 16 noiembrie 2015, o întâlnire la Bruxelles cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu.

În cadrul discuțiilor, oficialul  european a oferit asigurări privind susținerea politică și practică din partea Comisiei Europene pentru Republica Moldova, precum și încurajări ca aceasta să își continue cu consecvență parcursul european.

Totodată, comisarul european a subliniat necesitatea formării cât mai rapide a unui guvern stabil în Republica Moldova, guvern coagulat în jurul unei formule pro-europene solide și care să se angajeze în mod real în implementarea agendei de reforme asumate de Chișinău prin semnarea Acordului de Asociere. “Doar existența unor instituții puternice și stabile va permite Republicii Moldova să beneficieze de oportunitățile de dezvoltare oferite de Acordul de Asociere”, consideră oficialul european.

În întâlnirea de la Bruxelles cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, comisarul european a reiterat că încurajează autoritățile naționale să utilizeze cât mai mult posibil instrumentele de cooperare teritorială: “Aceste instrumente, aflate în grija și responsabilitatea mea și gestionate de DG REGIO, reprezintă pentru Republica Moldova o cale importantă de a câștiga experiență directă și practică de cooperare cu regiunile din interiorul UE, dar și experiență nemijlocită de implementare a politicii regionale”.

Comisarul european  a mai subliniat cu aceeași ocazie importanța oportunităților oferite Moldovei de Strategia UE pentru Regiunea Dunării. Acestea vizează mai multe domenii, cum ar fi îmbunătățirea legăturilor de transport, energie, mediu – inclusiv gestionarea apelor, precum și dezvoltarea economică și socială.

La finalul întâlnirii, Corina Crețu l-a asigurat pe Andrian Candu că, în calitate de comisar european pentru Politica Regională, acordă o atenție deosebită relației cu parlamentele naționale, aspect care va continua să reprezinte o prioritate în agenda sa.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană