Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.11.2015 - Consultare publică privind cetățenia europeană...
ED Targoviste

Termen-limită: 7 decembrie 2015
Grup țintă: cetățeni ai Uniunii Europene, organizații și alte părți interesate de aprofundarea cetățeniei europene.

Faptul că sunteți cetățean al Uniunii Europene vă conferă câteva drepturi importante, de exemplu, dreptul de a circula și de a locui oriunde pe teritoriul UE. Chiar dacă aveți reședința în altă țară din Uniune, puteți vota și candida la alegerile locale și europene în aceleași condiții ca și cetățenii țării respective. De asemenea, aveți dreptul de a nu fi discriminat pe motive de naționalitate.

Comisia Europeană își îndeplinește rolul de gardian al tratatelor și vă protejează și consolidează aceste drepturi.
Scopul acestei consultări este obținerea de informații despre obstacolele cu care vă confruntați în viața de zi cu zi ca cetățeni europeni, la școală, la locul de muncă, sau pur și simplu când mergeți la cumpărături sau când călătoriți în interiorul UE. Vă invităm să vă faceți cunoscută experiența și opinia cu privire la drepturile de cetățean al UE și la aplicarea lor, precum și cu privire la măsurile suplimentare pe care Comisia Europeană ar putea să le ia pentru a vă facilita exercitarea acestor drepturi.

Pentru a contribui la această consultare publică, vă rugăm să completați chestionarul on-line disponibil în limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Contact
JUST-EUCITIZENSHIP-CONSULTATION@ec.europa.eu

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană